به گزارش شفا آنلاین:دکتر سامان نایب‌عباسی درباره گرفتگی عضلات یا اسپاسم گفت: برخی افراد با شروع یک اسپاسم ساده به دلیل اینکه گمان می‌کنند مشکلی جدی در ستون فقرات آنها وجود دارد بلافاصله سراغ داروها یا آمپول‌های شل کننده عضلات می‌روند در صورتی که این کار اصلا صحیح نیست.

وی با اشاره به اینکه گرفتگی عضلات به ویژه در ستون فقرات گاهی به عنوان یک بریس ( وسیله حفاظتی) محافظ عمل می‌کند، افزود:  این مسئله سبب شده تا به صورت اتوماتیک و هوشمند جلوی آسیب به ویژه در سیستم عصب مرکزی و ستون فقرات گرفته شود.

این متخصص طب فیزیکی اظهار  کرد: گرفتگی عضلات در پشت و ساق پا بسیار شایع است و بیشتر در افراد بالای ۵۰ سال به علت انعطاف‌پذیری کم یا ورزش نکردن در اوایل صبح یا انتهای شب با یک کشش ناگهانی به وجود می‌آید.

وی خاطر نشان کرد: گرفتگی عضلات در افراد می‌تواند نشان دهنده یک مشکل به خصوص در ناحیه کمر باشد که گاهی سبب تنگی نخاع در افراد می‌شود.

نایب‌عباسی  ادامه داد: باتوجه به اینکه اسپاسم یا گرفتگی عضلات گاهی می‌تواند مشکل الکتریکی باشد بنابراین به بررسی آزمایشگاهی نیاز دارد و در برخی افراد نشان دهنده بیماری‌هایی همچون نارسایی کلیه، کمبود منیزیم یا فسفر است.

این متخصص طب فیزیکی با بیان اینکه افرادی که ورزش‌ حرفه‌ای انجام می دهند یا افرادی که استفاده از کفش ‌پاشنه بلند دارند گاهی دچار گرفتگی‌عضلانی می‌شود، گفت: این افراد پس از استراحت کردن یا پس از درآوردن کفش خود دچار اسپاسم عضلانی می‌شوند.

نایب‌عباسی بیان کرد: افراد مبتلا به دیابت و اشخاصی که نوراپاتی و اعصاب محیطی آنها مشکل دارد نیز به عبارتی دچار اسپاسم یا گرفتگی عضلات می‌شوند.

وی در پایان عنوان کرد: افراد هنگام گرفتگی‌عضلات بهتر است ناحیه درگیر شده را کمپرس آب گرم بگذارند و پس از آن با ماساژ ملایم و حرکات کششی، عضلات منقبض شده را بهبود دهند و به هیچ عنوان از آمپول‌های‌شل کنند عضلات استفاده نکنند چراکه این امر می‌تواند عوارض جبران ناپذیری برجای گذاشته و سبب شود مشکلات بیمار شناخته نشود بنابراین بهتر راه مراجعه به متخصص طب فیزیکی جهت بررسی اسپاسم‌ عضلات است.طبنا