امگا ۶ که در حبوبات و روغن دانههای نظیر روغن سویا و آفتابگردان و مغزیجات آجیلی یافت میشود، فواید زیادی برای سلامت دارد و از توصیههای بالینی برای افزایش مصرف مواد غذایی سرشار از امگا ۶ دفاع میکند.
شفا آنلاین
:ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ به شکل قابل توجهی از طریق مصرف رژیم غذایی غنی از چربیهای پلی اشباع نشده <Polyunsaturated fats>امگا ۶ کاهش مییابد.به گزارش
شفا آنلاین:یافتههای محققان موسسه جرج در سیدنی استرالیا نشان میدهد امگا ۶ که در حبوبات و روغن دانههای نظیر روغن سویا و آفتابگردان و مغزیجات آجیلی یافت میشود، فواید زیادی برای سلامت دارد و از توصیههای بالینی برای افزایش مصرف مواد غذایی سرشار از امگا ۶ دفاع میکند.
دکتر جیسون وو، عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: «یافتههای ما نشان میدهد یک تغییر ساده در رژیم غذایی ممکن است از افراد در مقابل ابتلا به دیابت نوع ۲ که به سطح هشدار در جهان رسیده است، کمک کند.»
به گفته محققان، هر چقدر میزان نشانگرهای امگا ۶ خون بالاتر باشد، احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ کمتر میشود.
مطالعات اخیر این دغدغه را ایجاد کرده بود که ممکن است امگا ۶ تاثیرات منفی سلامت نظیر التهاب که منجر به افزایش ریسک بیماریهای مزمن میشود را به همراه داشته باشد.
حال محققان دریافتهاند افرادی که دارای بالاترین میزان اسید لینولئیک، چربی اصلی امگا ۶، در خونشان باشند، ۳۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ در مقایسه با افرادی که حداقل مقدار آن را دارند، هستند.
محققان دادههای مربوط به ۲۰ مطالعه شامل ۳۹۷۴۰ نفر را از ۱۰ کشور جهان بررسی کردند.
اسید لینولئیک با ریسک کمتر ابتلا به دیابت همراه بود، در حالیکه میزان اسید آراکیدونیک با ریسک بالاتر یا پایینتر ابتلا به دیابت ارتباط چشمگیری نداشت. اسید لینولئیک در بدن تشکیل نشده و تنها از طریق رژیم غذایی قابل دستیابی است.سپید
MedicalXpress