مصرف زیاد قند میتواند سیستم سوخت و ساز چربی را در بدن به گونهای تغییر دهد که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش دهد.
شفا آنلاین:نتیجه یک مطالعه جدید نشان میدهد که مصرف زیاد خوراکیهای شیرین میتواند به کبد افراد سالم نیز آسیب بزند. محققان دانشگاه ساری (Surrey) در انگلیس در جریان مطالعهای متوجه شدند که پیروی از رژیم غذایی سرشار از قند با چربی زیاد خون و کبد ارتباط دارد.
به گزارش
شفا آنلاین:محققان در این مطالعه نتیجه گرفتند که
مصرف زیاد قند میتواند سیستم سوخت و ساز چربی را در بدن به گونهای تغییر دهد که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش دهد.در این مطالعه که دلیل معتبر دیگری برای کاهش مصرف قند است، محققان گروهی متشکل از 24 مرد میانسال را که کبد 11 تن از آنها چرب و 14 نفر آنها کم چرب بود، مورد بررسی قرار دادند.
از این افراد خواسته شد برای مدت سه ماه از یکی از دو نوع رژیم غذایی پر قند حاوی650 کالری قند روزانه و یا رژیم غذایی کم قند حاوی تنها140 کالری قند روزانه پیروی کنند.
محققان متوجه تغییراتی در سوخت و ساز چربی در بدن افرادی شدند که به بیماری کبد چرب غیر الکلی مبتلا بودند و رژیم غذایی پر قند را انتخاب کرده بودند؛ سوخت و ساز چربی به روندی در بدن اطلاق میشود که در جریان آن چربیها در خون تجزیه و از انرژی آنها استفاده میشود. محققان گفتند: به خوبی مشخص شده است که این تغییرات با افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی، حملات قلبی و سکته مغزی ارتباط دارد.
اما همین تغییرات در کبد مردان سالمی هم که در ابتدای این مطالعه کبد کم چرب داشتند، مشاهده شد.
در این گروه، مردان بعد از رو آوردن به رژیم غذایی پرقند دچار کبد چرب شدند و محققان همچنین متوجه شدند که تغییرات ایجاد شده در سوخت و ساز چربی بدن این افراد شبیه گروهی بود که به بیماری کبد چرب غیر الکلی مبتلا بودند.
محققان گفتند: یافتههای آنها موید این حقیقت است که مصرف مقادیر زیاد قند سوخت و ساز چربی را در بدن به گونهای تغییر میدهد که میتواند خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی را افزایش دهد.
از آنجا که شیوع بیماری کبد چرب غیر الکلی در میان کودکان و بزرگسالان در حال افزایش است، محققان یافتههای این مطالعه را نگران کننده خواندند.سپید
MNT