به گزارش شفا آنلاین،موزهای ظاهرا خراب و سیاه شده بیش از موزهای سالم و زردرنگ خاصیت دارند.در این نوشتار به برخی خواص این موزها اشاره می شود.
نقاط سیاه روی موزهای سالم دارای نوعی پروتئین است که به کاهش رشد سلولهای تومور و سرطان کمک می کند. موزها میزان زیادی فیبر دارند، افزون بر این داری فیبر بیشتری هستند که برای حفظ سلامت بدن مفید است .
موزهای لکه دار سیاه مملو از پتاسیم هستند که به طرز معجزه آسایی برای سلامت قلب موثر است. پتاسیم به تنظیم فشار خون کمک می کند و می تواند در جلوگیری از سکته و حملات قلبی اثر زیادی داشته باشد.
موز یک میوه بسیار انرژیک است. میزان زیادی کربن و آب دارد وغنی از کالری است و پتاسیم موجود در آن قند خون را نیز تنظیم می کند.
موز در کاهش سوزش معده، حالت ترش کردن و رفلاکس موثر است. پتاسیم بالای موجود درآن حالت اسیدی معده را با افزایش سطح (پ.هاش) خون خنثی می کند.
موز حاوی یک ترکیب شیمیایی به نام تریپتوفان است که به تقویت حافظه کمک می کند. علاوه بر این خوردن موز باعث تولید سروتونین می شود که باعث تقویت روحیه شده انسان را از حالت افسردگی در می آورد و این خاصیت در موزهای سیاه بیشتر ایست.
به دلیل میزان بالای فیبری که موز دارد، بسیار در پروسه هضم غذا موثر است. همچنین به دلیل داشتن پکتین ( کربوهیدراتی محلول در آب که در برخی میوه های رسیده وجود دارد) موجب درست کار کردن سیستم گوارش می شود.
به دلیل غنی بودن موز از ویتامین های گروه ب، خوردن موز می تواند بعضی از این احساسات و حالات روحی و عصبی را مهار کند و همچنین به دلیل داشتن مقدار فراوان پتاسیم می تواند در کنترل قند خون که یکی از دلایل استرس و حالات عصبی است، بسیار کمک کننده باشد.