به گزارش شفا آنلاین:اوریپیدیس گاواتیوتیس (Evripidis Gavathiotis)، استادیار بیوشیمی کالج پزشکی آلبرت اینشتین و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: امیدواریم که ترکیبات هدفمندی که درحال توسعه آنها هستیم، از طریق وادار کردن سلول های سرطانی به خودویرانگری (self-destruct)، اثربخشی بیشتری نسبت به روش های درمانی ضد سرطان کنونی داشته باشند.
وی افزود: این ترکیبات می توانند با سایر روش های درمانی برای از بین بردن سریعتر و موثرتر سلول های سرطانی، ترکیب شده و در عین حال، عوارض جانبی را کاهش دهند.
ترکیب تازه کشف شده از طریق مرگ برنامه ریزی شده سلول های سرطانی یا آپوپتوزیس (apoptosis) با سرطان مقابله می کند. در این فرآیند مهم، بدن از شر سلول های ناخواسته یا ناکارآمد خلاص می شود.
این روش درمانی بر علیه سلول های لوسمی میلوئید حاد (AML) مورد آزمایش قرار گرفت، اما ممکن است که برای حمله به انواع دیگر سلول های سرطانی نیز مفید باشد.
لوسمی میلوئید حاد (AML) حدود یک سوم موارد جدید ابتلا به لوسمی را به خود اختصاص می دهد و سالانه منجر به مرگ بیش از 10 هزار آمریکایی می شود. شانس زنده ماندن بیماران حدود 30 درصد است، بنابراین، توسعه درمان های موثرتر ضروری هستند.
ترکیب تازه کشف شده از طریق مرگ برنامه ریزی شده سلول های سرطانی یا آپوپتوزیس (apoptosis) با سرطان مقابله می کند. در این فرآیند مهم، بدن از شر سلول های ناخواسته یا ناکارآمد خلاص می شود.
به عنوان مثال، آپوپتوزیس در طی مراحل رشد جنین، بافت اضافی را برطرف می کند و برخی داروهای شیمی درمانی به طور غیرمستقیم، از طریق آسیب زدن به DNA در سلول های سرطانی، باعث آپوپتوزیس می شوند.
آپوپتوزیس زمانی رخ می دهد که BAX - "پروتئین جلاد" در سلول ها - از طریق پروتئین های پروآپوپتوتیک (pro-apoptotic) فعال می شود.
گاواتیوتیس تأکید کرد: ترکیب جدید از طریق اتصال به سایت فعال سازی مولکول های BAX، مولکول های سرکوب گر BAX در سلول های سرطانی را احیا می کند. سپس مولکول های BAX اقدام به نابود کردن سلول های سرطانی می کنند، اما آسیبی به سلول های سرطانی وارد نمی شود.
گاواتیوتیس در سال 2008 برای نخستین بار، ساختار و شکل سایت فعال سازی BAX را تشریح کرد. ترکیبی موسوم به BTSA1، قوی ترین فعال کننده BAX شناخته شده و باعث آپوپتوزیس سریع و گسترده در هنگام اضافه شدن به سلول های مختلف AML انسانی شد.
در موش های تحت درمان با BTSA1، شواهدی از سمی بودن گزارش نشده است. محققان قصد دارند در ادامه تحقیقات، اثربخشی مشابه BTSA1 را بر روی مدل های حیوانی در انواع دیگر سرطان مورد آزمایش قرار دهند.