به گزارش شفا آنلاین، عباسعلی پوربافرانی با اشاره به صحبت های سخنگوی وزارت بهداشت درباره اینکه در حال حاضر ۸۱ میلیون دفترچه بیمه در دست مردم قرار دارد، افزود: با توجه به اینکه ۸۱ میلیون دفترچه بیمه در دست مردم بوده و از طرفی ۷ میلیون نفر هم همچنان فاقد پوشش بیمه هستند، یعنی اینکه خدمات بیمه ای برای همه مردم به شکل یکسان ارائه نمی شود.
وی با بیان اینکه همپوشانی بیمه ای در حال حاضر بسیار زیاد است، ادامه داد: برخی افراد از چندین دفترچه بیمه درمانی استفاده می کنند، اما باید راهکاری را در نظر گرفت که بتوان همپوشانی ها را میان بیمه خدمات درمانی، تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و صندوق های بیمه ای دیگر مرتفع کرد اما تاکنون این ضعف در سیستم بیمه ای و حوزه سلامت مرتفع نشده است، زیرا هم اکنون زیرساخت شبکه ملی سلامت به طور کامل آماده نیست.
عضو کمیسیون بهداشت(Health) و درمان مجلس تاکید کرد: شبکه ملی سلامت و استفاده از ظرفیت الکترونیکی شدن درتشکیل پرونده های سلامت به طورحتم از همپوشانی بیمه ای جلوگیری می کند، ضمن اینکه تجمیع بیمه ها و به دنبال آن استفاده از کارت سلامت نیز در رفع مشکلات بیمه ای موثر است، بنابراین تا زمانی که چنین موردی اجرایی نشود، نمی توان راهکاری را برای جلوگیری از همپوشانی در نظر گرفت.
پوربافرانی با اشاره به اینکه نوع خدمات ارایه شده از سوی هر سازمان بیمه گری متفاوت است، گفت: افراد درچنین شرایطی به دنبال آن هستند که بااستفاده از حداقل دو نوع دفترچه از خدمات بهتری در حوزه سلامت برخوردار شوند، متاسفانه درحال حاضر با شرایط نامناسب در حوزه بیمه مواجه هستیم، بیمه ها به شدت به حوزه سلامت بدهکار هستند که این موضوع تاثیر بسیاری درارایه خدمات به مردم دارد.
وی با بیان اینکه داروخانه ها در تامین داروی مورد نیاز بیماران در شرایط فعلی با مشکل مواجه هستند، تصریح کرد: جامعه داروسازان کشور نسبت به این شرایط و افزایش بدهی بیمه ها معترض هستند، بنابراین امیدواریم با ایجاد زیرساخت الکترونیک و تجمیع منابع بیمه ها بتوان از همپوشانی بیمه ای جلوگیری کرد، یعنی با اختصاص یک دفترچه بیمه همه نوع خدمات بیمه ای را به مردم ارایه داد.
پوربافرانی با بیان اینکه مشکلات متعددی در عدم ساماندهی وضعیت صندوق های بیمه ای در کشور وجود دارد، گفت: دستورالعمل ها و قوانین در این خصوص باید اصلاح شود، ضمن اینکه برخی کج سلیقگی ها و اعمال سلیقه ها در اجرای قوانین نیز درایجاد مانع در رفع مشکلات بیمه ای نقش دارد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر اینکه بیش از ۵ درصد همپوشانی بیمه ای در کشور وجود دارد، افزود: بی توجهی به رفع همپوشانی ها به هدر رفت منابع کمک می کند.