به گزارش شفا آنلاین: دکتر زهرا عبداللهی، گفت: افزایش مصرف میوه و سبزی، کاهش مصرف نمک و چربی، دستیابی به غذای مناسب و سالم، کاهش فاکتورهای خطر ساز زیست محیطی و کشاورزی، برچسب گذاری مواد غذایی و نظارت بر اماکن عمومی از جمله برنامه ها در راستای دستیابی به اهدف تعیین شده تغذیه ای کشور تا سال ۲۰۲۵ است.
وی با بیان اینکه سیاست های مختلفی در راستای کنترل و بهبود وضعیت تغذیه ای در ایران تبیین شده است، اظهار داشت: در استراتژی تغذیه ای ایران پیشگیری و کنترل تولد نوزاد با وزن کم، کاهش مصرف نمک و چربی، بهبود وضعیت تغذیه ای و افزایش مصرف میوه و سبزی حداقل ۵ واحد در روز دنبال می شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به وضعیت سوء تغذیه در ایران اشاره کرد و گفت: بر اساس بررسی های انجام شده وضعیت تولد نوزادان با وزن کمتر از دو کیلو و ۵۰۰ گرم و سوء تغذیه در ایران کاهش یافته است.
عبداللهی افزود: در سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ میزان آنمی ( کم خونی) در ایران بالا بود و با اقدامات انجام شده در حال حاضر شاهد بهبود این وضعیت هستیم.
وی گفت: اجرای برنامه پیشگیری و کنترل از کمبود ید از دیگر برنامه هایی بود که در ایران به اجرا در آمده است این کشور یکی از کشورهای پیشرو در این زمینه به شمار می رود.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به اجرای برنامه ملی تغذیه در ایران اشاره کرد و اظهار داشت: در این راستا کشور ایران به موفقیت های خوبی در کمبود وزن کودکان زیر ۵ سال، کاهش کمبود روی، تولد نوزادان با وزن کم و کاهش کمبود ید دست یافته است.
عبداللهی یادآور شد: اگر چه موفقیت های خوبی در حوزه بهبود وضعیت سوء تغذیه در کشور ایجاد شده است اما هنوز با چالش هایی در حوزه تغذیه در ایران روبرو هستیم.
وی، کمبود روی در کودکان زیر دو سال، کمبود ویتامین A در خانم های باردار، کمبود ویتامین D، افزایش چاقی در دوران کودکی را از جمله مشکلات تغذیه ای در کشور برشمرد.
عبداللهی تصریح کرد: در حال حاضر ۶۰ درصد گروه سنی بالغین در کشور چاق و یا دچار اضافه وزن هستند و در برخی از استان ها این میزان به ۷۰ درصد می رسد.
وی افزود: کلسترول بالا، دیابت و فشار خون بالا از دیگر مشکلات ناشی از تغذیه ناسالم در کشور به شمار می رود که با توجه به تغییر در سبک زندگی گسترش این بیماری ها در کشور در حال افزایش است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: با وجود تمام پیشرفت ها هنوز ایران با چالش های مهمی در حوزه تغذیه روبروست و باید در این زمینه تصمیم های جدی اتخاذ شود و برنامه های رفع کمبود زیر مغذی ها و همچنین کاهش مصرف نمک و شکر و بهبود سوء تغذیه بازبینی شود.مهر