شفا آنلاین>سلامت>رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: واقعیت این است که زنجیره اقتصاد دارو از ابتدا تا انتها خسته و فرسوده شده و به حال احتضار افتاده است.
به گزارش شفا آنلاین،محمد باقر ضیا، رئیس انجمن داروسازان ایران در حاشیه همایش ملی روز داروساز اظهار داشت: جامعه داروسازی کشور بدلیل عدم توجه نظام سلامت(Health system) به نقش داروساز دچار فرسایش زودرس شدهاند و این برای اقتصاد سلامت کشور می تواند خطرآفرین باشد.
وی ادامه داد: در این روزهایی که بمناسبت تبریک زادروز زکریای رازی، برای داروسازان جشن های مختلف در مناطق مختلف و استان های سراسر کشور گرفته میشود،
متاسفانه به جای گفتوگو راجع به دستاوردهای داروسازان، همه بحث ها پیرامون مشکلات داروسازان متمرکز است و این به معنای آن است که داروسازی دچار بیماری شده و وضع خوشایندی ندارد.
رئیس انجمن داروسازان ایران افزود: ما در جامعه داروسازی، به این نقطه رسیدهایم که باید یک بازافرینی زیربنایی و تغییر نگرش در میان سیاستگذاران حوزه سلامت اتفاق بیافتد و درغیر این صورت باید اعتراف کنیم که روزهای ناخوشایندی برای نظام سلامت پیش بینی میکنیم.
وی اضافه کرد: واقعیت این است که زنجیره اقتصاد دارو از ابتدا تا انتها خسته و فرسوده شده و به حال احتضار افتاد است.
به گفته ضیا، این بیماری که به جان داروسازان افتاده، یک مرض مسری است و عدم برنامهریزی برای تامین منابع، بزرگترین درد این بیماری جانکاه است.
ضیا ادامه داد: ما از مردانی که در تغییرات جدید وزارت بهداشت، پست های کلیدی را در اختیار می گیرند، انتظاراتی داریم و امیدواریم که مدنظر ایشان قرار گیرد.
وی افزود: حیثیت داروخانهها بواسطه تاخیر پردات مطالبات آنها در حال مخدوش شدن است و انتظار داریم مدیران سازمانهای مختلف در این خصوص گره گشایی کنند.
ضیا ادامه داد: بحث توانمندسازی داوسازان موضوعی است که نیاز به برنامه ریزی و آینده نگری دارد. و مردان سازمان غذا و دارو نقش بسزایی در خصوص ظرفیت سازی های مورد نیاز داروسازان دارند.
وی در پایان تصریح کرد: بحث اشتغالزایی فارغ التحصیلان جوان داروسازی نیز ازجمله مسایل مهمی است که در روز داروسازی باید به آن توجه شود و در این رابطه یکی از مهمترین چالشها، زمینهسازی برای توسعه داروساز بیمارستانی است.