کد خبر: ۱۶۱۶۱۸
تاریخ انتشار: ۰۴:۱۵ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ - 2017August 06
نان اصلی‌ترین ‏غذای مصرفی مردم است. باتوجه به سرانه مصرف نان در کشور که در حدود 160 کیلوگرم در سال می‌باشد، تأمین سلامت نان ‏از سوی متولیان و انتخاب آن توسط مردم در سلامت جامعه نقش بسزای دارد. اقشار کم درآمد جامعه 70 تا 80٪ کالری مورد ‏نیازشان را از نان تأمین می‌کنند و با توجه به این مهم تهیه نان سالم و با کیفیت از اهمیت زیادی برخوردار است.‏
شفا آنلاین:  مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی بهداشتی معاونت غذا و دارو کرمانشاه: سوء تغذیه و مشکلات گوارش از تبعات استفاده از ‏نان ناسالم است. حفظ ارزش غذایی نان مستلزم وجود سبوس در آن است.‏


به گزارش شفا آنلاین:دکتر شهریار مستوفی گفت: نان اصلی‌ترین ‏غذای مصرفی مردم<The main consumer food> است. باتوجه به سرانه مصرف نان در کشور که در حدود 160 کیلوگرم در سال می‌باشد، تأمین سلامت نان ‏از سوی متولیان و انتخاب آن توسط مردم در سلامت جامعه نقش بسزای دارد. اقشار کم درآمد جامعه 70 تا 80٪ کالری مورد ‏نیازشان را از نان تأمین می‌کنند و با توجه به این مهم تهیه نان سالم و با کیفیت از اهمیت زیادی برخوردار است.‏


وی افزود: متأسفانه گاهاً مشاهده می‌گردد که در واحدهای خبازی برای ورآمدن خمیر از جوش شیرین استفاده می‌نمایند که این امر ‏می‌تواند ضمن ایجاد مشکلات گوارشی، تخمیر کاملاً انجام نشده و باعث کاهش جذب کلسیم و آهن گردد.‏


دکتر مستوفی خاطرنشان کرد: با کمال تأسف ما امروزه در جامعه شاهد آن هستیم که مردم تمایل به مصرف نان سفید دارند که ‏باید درآموزش های صورت گرفته این تفکر اشتباه اصلاح شود. نان سفید نوعی کربوهیدرات ساده است که زود هضم می‌باشد و ‏مصرف آن سریعاً قند خون را بالا برده و به همین دلیل برای بیمار دیابتی ویا افراد مستعد ابتلاء به این بیماری مشکلاتی را ایجاد ‏می‌کند. بیماران دیابتی باید حتماً از نان سبوس دار استفاده نمایند. نان‌های تیره ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارند و ‏تیرگی نان دلیل بر کیفیت بهتر نان است.‏


وی با اشاره به مزایای استفاده از نان‌های تیره و سبوس دار عنوان کرد: فیبر موجود در نان سبوس دار بهترین درمان تغذیه‌ای در ‏یبوست و بیماریهای روده بزرگ از جمله سرطان روده بزرگ می‌باشد. نان سبوس دار به خاطر ایجاد سیری در فرد نسبت به ‏نانهای سفید خطر کمتری در ایجاد چاقی دارد. همچنین مصرف نانهای سبوس دار کلسترول خون و چربی خون را کاهش داده و ‏از پیشرفت بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری می‌کند.‏


دکتر مستوفی افزود: میزان بالایی از نیاز روزانه به ویتامینها و مواد معدنی، پروتئین و فیبرتوسط نان‌های سبوس دار تأمین ‏می‌شود و باعث تقویت سیستم ایمنی دفاعی بدن می‌گردد و باتوجه به وجود ویتامین ‏B2‎‏ ونیاسین در بهبود عملکرد مغز نقش ‏بسزایی دارد.‏


وی عنوان کرد: مردم بایداز مصرف نانهای سوخته به دلیل وجود ماده سمی به نام آکریل آمید خودداری نمایند و همچنین از قرار ‏دادن نان در کیسه‌های نایلونی به دلیل فرآیند بیات شدن نان و ایجاد کپک و نیز پدیده مهاجرت عوامل آسیب رسان به نان جداً ‏خودداری کنند.‏


دکتر مستوفی در پایان افزود: توصیه ما به مردم عزیز استفاده از نان سبوس دار است و نان سنگک دارای درصد بالاتری از ‏سبوس می‌باشد که می‌تواند در پیشگیری از ابتلاء به سوء تغذیه و مشکلات گوارشی نقش بسزایی داشته باشند.‏سلامانه

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: