به گزارش شفا آنلاین،سندرم روده تحریک پذیر باعث گرفتگی، آروق زدن، دفع گاز، اسهال و یبوست می شود.
در سندرم روده تحریک پذیر هیچ اختلال عضو شناخته شده ای با معاینه بالینی و بررسی تشخیصی معمول یافت نمی شود و هیچ شاخص قطعی برای سندرم روده تحریک پذیر وجود ندارد .
افرادی که دچار سندروم روده تحریکپذیر هستند، ممکن است علائمی از جمله نفخ شکمی و دلپیچه، یبوست یا اسهال داشته باشند.
با وجود اینکه علت سندرم روده تحریک پذیر(Irritable bowel syndrome) در اغلب موارد نامعلوم است، به نظر میرسد برخی از مبتلایان به این عارضه به غذاهای معینی حساسیت دارند.
از جمله غذاها یا مواد خوراکی که ممکن است علائم برخی از مبتلایان به روده تحریک پذیر را تشدید کنند، غذاهای زیر هستند:
– کافئین (که در نوشابههای کولا، قهوه و چای) یافت میشود.
– نوشابههای گازدار.
– شیرینکننده مصنوعی سوربیتول (که اغلب در آدامسهای بدون قند یافت میشود).
– لوبیاها و سبزیهایی که باعث تولید گاز زیاد در دستگاه گوارش میشوند.
– شکلات.
– مواد لبنی مانند شیر، بستنی و پنیر.