کد خبر: ۱۶۰۲۹۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۰ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۶ - 2017July 25
دوپامین در هسته‌ای در مغز به نام نوکلئوس اکومنبس ترشح و در هسته‌ای به نام آمیگدال ذخیره می‌شود؛ بدان معنا که اگر در آینده به لذت کسب شده فکر کنیم، نصف دوپامین ترشح شده دوباره ترشح می‌شود

شفا آنلاین>اجتماعی>یک متخصص اعصاب و روان با بیان اینکه اعتیاد مولتی فاکتوریال بوده و در به وجود آمدن آن عوامل مختلفی نقش دارند، گفت: یکی از ویژگی‌های موادمخدر ترشح ماده‌ای به نام دوپامین (عامل لذت) از مغز افراد است.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر مهدی نوبخت اظهار کرد: در شرایط معمولی وقتی بشر از انجام دادن کاری لذت برده و از آن پاداش بگیرد، از مناطق پایینی مغز او موادی به اسم دوپامین ترشح می‌شود و بر روی سایر مراکز حیاتی آن اثر می‌گذارد و احساس لذت و پاداش به او دست می‌دهد. بنابراین فرد سعی در تکرار آن عمل را دارد. پس کسانی‌که یک‌بار با این مواد آشنا می‌شوند به علت تقویت سیستم پاداش در مغز آنها، تمایلی شدید به تکرار مصرف آن پیدا می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه ما هر عمل لذت‌بخشی را که انجام می‌دهیم، مدار پاداش در مغز فعال شده و دوپامین ترشح می‌شود، خاطرنشان کرد: دوپامین در هسته‌ای در مغز به نام نوکلئوس اکومنبس ترشح و در هسته‌ای به نام آمیگدال ذخیره می‌شود؛ بدان معنا که اگر در آینده به لذت کسب شده فکر کنیم، نصف دوپامین ترشح شده دوباره ترشح می‌شود.

نوبخت با بیان اینکه با خوردن غذای لذت‌بخش ۳۰ درصد دوپامین در مغز ترشح می‌شود، افزود: ارتباطات جنسی باعث ترشح ۴۵ درصد از دوپامین(Dopamine) شده و آمفتامین یا ترکیبات شیشه باعث ترشح  ۱۱۰۰ درصد دوپامین در مغز می‌شود.

وی شیشه را لذت‌بخش و قوی‌ترین ماده در دنیا اعلام کرد و گفت: مصرف این ماده طی گذشت زمان عود پیدا خواهد کرد.

این متخصص اعصاب و روان با بیان اینکه متأسفانه افراد فکر می‌کنند با استفاده یک‌بار از این ماده مشکلی پیش نمی‌آید، یادآور شد: حتی استفاده یک‌بار از شیشه باعث به خطر افتادن عمر فرد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف شیشه بر خلاف تریاک و هروئین وابستگی جسمی ندارد، افزود: این ماده خطرناک بوده و به شدت وابستگی روانی ایجاد می‌کند. همچنین طی استفاده از آن زندگی فرد مختل شده و فرد را از خواب و خوراک می‌اندازد.

نوبخت با بیان اینکه حتی استشمام دود این مواد جنون‌آمیز است، گفت: درمان و از بین بردن این نوع اعتیاد بسیار دشوار است. برای درمان اعتیاد(Addiction) بسته به نوع مواد مصرفی، از درمان دارویی و روان‌درمانی به روش ماتریکس و همچنین از تکنیک درمان‌های اجتماع‌مدار استفاده می‌کنیم.

نوبخت با اشاره به اینکه در زمینه اعتیاد و عوارض و درمان آن در جامعه باید آگاهی‌بخشی صورت گیرد، افزود: البته آگاهی به تنهایی عامل پیشگیری از اعتیاد نیست. بنابراین در کنار آگاهی لازم است نگرش هم ایجاد شود.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: