به گزارش شفاآنلاین، دکتر محمدحسین قربانی در همایش معاونین غذا و دارو که در سالن همایشهای رایزن برگزار شد، با بیان اینکه در چهار سال گذشته شاهد اقدامات بزرگی در حوزه غذا و دارو بودیم، افزود: خوشبختانه صحبتهای رئیس جمهور در حضور وزیر بهداشت و فعالان حوزه سلامت نشان از رضایت مندی وی و مردم بود که این موضوع برای ما بسیار مسرتبخش است.
وی گفت: رئیس جمهور قولی دادند که برای فعالان حوزه سلامت بسیار خوشایند بود که با قاطعیت تمام تلاش در عرصه سلامت یا به عبارتی طرح تحول در دولت دوازدهم ادامه پیدا میکند و اشکالات آن برطرف خواهد شد.
قربانی با اشاره به بحران دارویی قبل از سال ۹۲ در کشور، اظهار کرد: قبل از سال ۹۲ با بحران دارویی به شدت مواجه بودیم و در صورتی که روند به همان شکل ادامه پیدا میکرد بحران دارویی به یک بحران ملی تبدیل میشد اما با نگاه ویژه مقام معظم رهبری، اراده دولت و مجلس و تلاشها در سازمان غذا و دارو اکنون کمبودهای دارویی به زیر ۵۰ قلم رسیده است.
وی افزود: طرح تحول نظام سلامت در کمتر از سه سال اجرایی شد که این کار بسیار بزرگی بود، به رغم مشکلات دولت یازدهم توانستیم کاهش پرداختی از جیب مردم را داشته باشیم، همچنین کاهش واردات دارو و تجهیزات پزشکی که همه نگاه به واردات بود و تجهیزات پزشکی بی کیفیت وارد کشور میشد مورد توجه قرار گرفت.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: باید جلوی تبلیغات کالاهای آسیبرسان را بگیریم و سلامت مردم را قربانی درآمد برخی دستگاهها و سازمانها نکنیم.
وی با اشاره به چالشهای فراروی طرح تحول نظام سلامت و وزارت بهداشت در دولت آینده تصریح کرد: آن چیزی که ما باور داریم فراروی طرح تحول نظام سلامت است، عدم تحقق منابع مالی است که دولت باید بر اساس قانون به آنها بپردازد و مجلس برای حمایت از این طرح یک درصد ارزش افزوده و مالیات بر ارزش افزوده در زمره اعتبارات وزارت بهداشت مصوب کرد و تمام قد از وزارت بهداشت و این طرح حمایت میکند.
قربانی افزود: اگر منابع قانونمند در چارچوب قانونی به عنوان دیون دولت به وزارت بهداشت پرداخت شود ۸۰ درصد مشکلات طرح تحول نظام سلامت که مشکلات صنعت داروسازان و تجهیزات پزشکی بخشی از آن است برطرف میشود. از محل هدفمندی یارانهها و یک درصد ارزش افزوده باید ۱۲ هزار میلیارد به وزارت بهداشت(ministry of health) پرداخت میشد اما کمتر از چهار هزار میلیارد در اختیار این وزارتخانه قرار گرفت و این موضوع سبب شد که فعالان حوزه سلامت که داروسازان و تجهیزات پزشکی در حوزه غذا و دارو بخشی از آن را تشکیل میدهند، از مطالبات خود گلهمند باشند.
وی با بیان اینکه تامین اجتماعی مطالبات خود به وزارت بهداشت را پرداخت نمیکند، گفت: تامین اجتماعی باید ۹ بیست و هفتم دریافتی بیمهشدگان را بر اساس قانون در حوزه درمان هزینه کند اما سهم پرداختی تأمین اجتماعی در سال ۹۵ کمتر از ۲ هزار میلیارد تومان بوده است.