به گزارش شفا آنلاین:او تأکید کرد که میتوان با شناسایی و ارزیابی این ذخایر هم سیاستهای تجاریسازی و تولید ارز در کشور را تقویت کرد و پوشش داد و هم به حفظ و تکثیر این ذخایر ارزشمند کمک کرد و به این ترتیب در حوزۀ بیولوژی دریا گام بزرگی به پیش گذاشت.
این محقق هدف از پروژۀ انجام شده را مطالعۀ گونههای سرپایان در جهت مدیریت صحیح ذخایر آنها عنوان کرد و در توضیح نحوۀ کار گفت که نمونهبرداریها در آبهای بنادر بوشهر، جاسک، لنگه، جزیرۀ هرمز و چابهار در خلیج فارس و دریای عمان انجام شده است، سپس نمونهها به آزمایشگاه ژنتیک دانشگاه آزاد واحد بندرعباس منتقل شده و استخراج DNA و سایر مطالعات روی آنها صورت گرفته است.
خاتمی در معرفی سرپایان از ماهی مرکب، اسکویید و هشتپایان نام برد و گفت که این گونهها از نظر اقتصادی و اکولوژی در جهان بسیار مهم و قابل توجه هستند و در ایران در حوزۀ صادرات قرار میگیرند و ارزآور محسوب میشوند.
او همچنین از دو گونۀ ماهی مرکب ببری و اسکوئید هندی نام برد که در آبهای خلیجفارس و دریای عمان حضور غالب دارند و بر حفظ و نگهداری این ذخایر ارزشمند بهطور ویژه تأکید کرد.
خاتمی توجه به این ذخایر وسیع و مهم را گامی بزرگ در راستای تجاریسازی و ارزآوری برای کشور و نیز اشتغالزایی در حوزۀ صنعت دریایی دانست و به تشویق دانشجویان رشتههای شیلات، بیولوژی دریا و محیط زیست برای تحقیق و مطالعه روی گونههای دریایی مختلف به منظور توانمندسازی عرصۀ پژوهشی تأکید کرد.
او توسعۀ پژوهشی و مطالعاتی را راهی برای تکثیر و پرورش بیشتر این ذخایر خدادادی و در نتیجه، تجاریسازی فعالتر و صادرات بیشتر برای کشور دانست.