به گزارش شفا آنلاین:حملات نقرس <حملات نقرس>به خصوص شب هنگام به طور ناگهانی بروز کرده و میتواند 1
تا 10 روز به طول انجامد.
مصرف برخی داروها و نیز ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی به کاهش اسید اوریک خون کمک میکند.
افراد
مبتلا به نقرس باید از یک رژیم غذایی سالم که حاوی تمام گروههای غذایی و
محدود از نظر مقدار پورین است، پیروی کنند. مطالعات نشان داده مصرف برخی
مواد غذایی، به ویژه غذاهایی با منشاء حیوانی، در ایجاد حملات نقرس نقش
دارند. پورین موجود در غذاها با منشاء حیوانی در بدن به اسید اوریک تبدیل
میشود. توصیه میشود مبتلایان به اسید اوریک بالا و بیماری نقرس از مصرف
امعاء و احشاء مانند جگر و قلوه که سرشار از چربیهای اشباع هستند، میگو،
ماهی ساردین، غذاها و نوشیدنیهای شیرین و غنی از قند فروکتوز، غذاهای
فرآوری شده و کربوهیدراتهای تصفیه شده اجتناب کنند.
بهتر
است مبتلایان به نقرس دریافت گوشت قرمز بدون چربی، ماهی و مرغ را به
حداکثر 170 گرم در روز محدود کنند. از سوی دیگر، ویتامین C به کاهش میزان
اسید اوریک خون کمک میکند. این بیماران میتوانند با نظر پزشک یا متخصص
تغذیه و متناسب با رژیم غذایی خود روزانه 500 میلیگرم مکمل ویتامین C
دریافت کنند.
مبتلایان
به نقرس باید وزن خود را در محدوده طبیعی نگاه داشته و در صورت لزوم نسبت
به کاهش وزن اقدام کنند. زیرا کاهش وزن در افراد مبتلا به چاقی در کاهش عود
حملات نقرس و نیز پیشگیری از بروز مشکلات قلبی موثر است. رژیم غذایی
متعادل از نظر کالری و فعالیت بدنی منظم بخش مهمی را از استراتژیها به
منظور کاهش وزن شامل میشوند.
در
کنار پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و نیز کنترل وزن، گنجاندن برخی مواد
غذایی در رژیم در پیشگیری یا کنترل بیماری نقرس و کاهش اسید اوریک خون موثر
است. این مواد غذایی عبارتند از:
رژیم غذایی غنی از سبزیجات به حفظ سلامتی کمک میکند. درحالیکه بسیاری از
پزشکان مبتلایان به نقرس را از مصرف سبزیجات حاوی پورین مانند قارچ، گل کلم
و اسفناج منع میکنند، تحقیقات اخیر رابطهای را بین مصرف این نوع سبزیجات
و خطر نقرس نشان ندادهاند. پورین موجود در این سبزیجات از گوشت کمتر است و
به نظر میرسد که ترکیبات مفید آنها اثرات ناشی از پورین را خنثی میسازد.
گیلاس به علت اثراتی که در کاهش اسید اوریک خون و مقابله با التهاب دارد یک میوه مناسب برای مبتلایان به نقرس است.
مصرف آب سبب عود کمتر بیماری نقرس میشود. هرچند میزان نیاز به آب بر اساس وضعیت جسمانی و سطح فعالیت بدنی افراد متفاوت است، دیده شده نوشیدن 8-5 لیوان آب در روز احتمال حملات نقرس را تا 40 درصد میکاهد.
لبنیات یک منبع خوب پروتئین محسوب میشوند. از طرفی مقدار کمی پورین
دارند. مصرف لبنیات کم چرب به علت افزایش دفع اسید اوریک از طریق ادرار به
بیماران مبتلا به نقرس توصیه میشود.
مصرف قهوه به کاهش سطح اسید اوریک کمک کرده و خطر ابتلا به نقرس را حدود 40 درصد کاهش میدهد.سپید
Your Doctor