کد خبر: ۱۵۵۵۴۴
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ - 2017June 13
این شرکت های کوچک دارویی به علت بازار محدود، قادر به پوشش هزینه های خود نبوده و توقع دارند که دولت با افزایش قیمت، آنها را حمایت کند.
شفا آنلاین>سلامت>مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان(Organization) غذا و دارو گفت: برای تولید هر قلم دارو به جای دو یا سه شرکت با شرایط بهره‌وری و کیفی منطقی، گاه تا 20 شرکت تولیدی کوچک در کشور وجود دارد که توصیه می شوند با هم ادغام شوند.

به گزارش شفا آنلاین،اکبر عبدالهی اصل افزود: این شرکت های کوچک دارویی به علت بازار محدود، قادر به پوشش هزینه های خود نبوده و توقع دارند که دولت با افزایش قیمت، آنها را حمایت کند.
وی اظهار داشت: در چنین شرایطی پیشنهاد سازمان غذا و دارو مانند پیشنهاد برخی دولت های قبل، ایجاد انحصار در تاسیس و تولید داروها یا افزایش قیمت نیست بلکه هولدینگ های بزرگ دارویی مانند البرز، داروپخش، تهران شیمی و بانک ملی بهتر است نسبت به ادغام شرکت های کوچک و پراکنده خود اقدام کنند.

مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو پیشنهاد داد مدیریت اجرایی این شرکت های بزرگ به بخش خصوصی واقعی واگذار شده و مدیریت ارشد این هولدینگ ها به جای بنگاه داری خرد به سهام گردانی اقدام کند.

عبدالهی اصل افزود: در چنین شرایطی نه تنها مردم مجبور نیستند بهای اضافه ناشی از عدم بهره وری صنعت دارو را پرداخت کنند بلکه ارتقای کیفی ناشی از بزرگ شدن شرکت ها موجب افزایش قدرت رقابت داروهای آنها با رقبای خارجی شده و فرآورده های دارویی ایرانی جایگاه بهتری در بازارهای داخلی و خارجی پیدا می کند.

وی تاکید کرد: مردم نباید بهای اضافه ناشی از عدم بهره وری صنعت دارو را پرداخت کنند.
به گفته وی، تعیین قیمت دارو بر اساس بهای تمام شده به روش حسابداری صنعتی تقریبا کنار گذاشته شده و در حال حاضر قیمت گذاری اغلب داروها در کشور بر اساس روش مقایسه قیمت با کشورهای مرجع ERP انجام می‌شود.

مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو گفت: قیمت داروهای تولید داخل متناسب با تکنولوژی ساخت، کیفیت خطوط داروسازی و شرایط تامین، 20 تا 70 درصد قیمت داروی اصلی در بازار بین‌المللی تعیین می‌شود.

عبدالهی اصل خاطرنشان کرد: در حال حاضر به جز داروهای ژنریک(Generic drugs) قدیمی که امکان اصلاح یکباره قیمت آنها و مطابقت با قیمت های جهانی به علت عدم توان پرداخت بیمه ها وجود ندارد، قیمت داروهای تولید داخل به ویژه انواع داروهای با تکنولوژی بالا، اصلاح شده است و اختلاف زیادی با قیمت داروهای ژنریک در بازارهای بین المللی ندارد.

وی تصریح کرد: نکته اصلی در پایین بودن قیمت برخی داروها و عدم صرفه تولید برخی اقلام دارویی، عدم آگاهی سازمان غذا و دارو به روش های منطقی قیمت گذاری در جهان نبوده بلکه عدم امکان تحمیل فشار مالی ناشی از اصلاح قیمت ها به سازمان های بیمه گر یا مردم است.
برچسب ها: دارو ، سلامت ، سازمان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: