کد خبر: ۱۵۴۲۳۶
تاریخ انتشار: ۰۵:۳۰ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۶ - 2017June 02
مبتلایان به دیابت بیش از دیگران در معرض خطر بروز عوارضی مثل اختلالات بینایی ، حملات قلبی و عروقی ، قطع پا و یا نارسایی کلیوی قرار دارند .
شفا آنلاین:در اثر عواملی مثل شیوع چاقی ناشی از شکل نادرست زندگی شهرنشینی و افزایش سن جوامع بشری، شیوع بیماری دیابت در جهان <The prevalence of diabetes in the world>به سرعت روبه افزایش است و متاسفانه این افزایش در کشورخای در حال توسعه ازجمله در کشور ما چشمگیرتر است .در حال حاضر حدود 200 ملیون نفر در دنیا و بالغ بر 3 ملیون نفر در ایران مبتلا به دیابت هستند .

به گزارش شفا آنلاین:مبتلایان به دیابت بیش از دیگران در معرض خطر بروز عوارضی مثل اختلالات بینایی ، حملات قلبی و عروقی ، قطع پا و یا نارسایی کلیوی قرار دارند . مطالعات اخیر نشان داده اند که با رعایت برنامه ی غذایی سالم (اعتدال در مصرف غذا ) و داشتن فعالیت فیزیکی منظم و مداوم و کنترل و پایش دقیق قند خون و فشارخون و سطح چربی های خون از بروز بسیاری از این عوارض میتوان جلوگیری کرد . بالا بودن قند خون در دراز مدت سبب ایجاد عوارض و مشکلاتی در فرد دیابتی میشود . بالا بودن قند خون می تواند به قسمتهای مختلف بدن مثل قلب و عروق آسیب برساند که قابل پیش گیری و کنترل بوده و با تغذیه ی صحیح میتوان به سرعت آنهارا کنترل کرد و یا روند آنها را آهسته تر کرد .

بیماری های قلب و عروق علت اصلی مرگ و میر و از عوامل ایجاد ناتوانی در افراد دیابتی به حساب می آید . خطر بروز حوادث قلبی و عروقی در بیناران مبتلا به دیابت کنترل نشده تقریبا 2 برابر افراد دیگر است .مهمترین علت ایجاد بیماری های قلبی و عروقی ، تصلب شرایین است که سبب میشود سرخرگهای گوناگونی که در بدن وجود دارند سختتر و تنگ تر شده و توانایی آنها برای انتقال اکسیژن و موادغذایی به سلولهای بدن کاهش پیدا کند . دییابت باعث بالا رقتن احتمال تصلب شرایین و مشکلات قلبی و عروقی میشود .

چکابهای سالیانه از چربیهای خون (TG ، LDL، HDL ، CHOL ) و چکاب ماهیانه از قند خون باید در افراد مبتلا به دیابت انجام گیرد .حذف وعده های پرکالری و سنگین و جایگزینی آنها با سبزیجات و میوه ها ، حذف کربوهیدرات ساده مثل نان و برنج ساده و بدون سبوس و جایگزینی آنها با غلات پیچیده و حبوبات و نانهای سبوسدار از جمله روشهای تغذیه ای مناسب برای کنترل روند پیشرفت دیبات است . حذف قند وشکرو آبنبات های صنعتی و جایگزینی آنها با محصولات دیابتی ها که قند مصنوعی مثل سوکرالوز دارند که امروزه در بسیاری از هایپرمارکتها در دسترس قراردارند .

پزشک آنلاین

پروانه کاظمی [ کارشناس تغذیه ]

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: