شفا آنلاین:در
ایتالیا مصرف قهوه جزئی از فرهنگ مردم است. به طوری که هر سال هر
ایتالیایی حدود 600 فنجان قهوه مصرف میکند. بنابراین هیچ جمعیتی به اندازه
آنها برای مطالعه اثرات مصرف قهوه بر خطر سرطان پروستات مناسب نیستند.در
ایالات متحده شایعترین سرطان در میان مردان بعد از سرطان پوست، سرطان
پروستات<Prostate Cancer> است.
به گزارش شفا آنلاین:به طوری که در این کشور از هر 7 مرد 1 نفر در طول زندگی خود
به این بیماری مبتلا میشود. در حالی که برخی مطالعات نشان دادهاند مصرف
قهوه خطر سرطان پروستات را کاهش میدهد، نتایج مطالعات دیگر عکس این یافته
را نشان دادهاند.در مطالعه حاضر ارتباط مصرف قهوه و سرطان پروستات روی
6989 مرد ایتالیایی با حداقل سن 50 سال بررسی شد. میزان مصرف قهوه به سبک
ایتالیایی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک اندازهگیری شد.
پس از 4 سال حدود 100 نفر به سرطان پروستات مبتلا شدند. نتایج نشان داد در مردانی که حداقل 3 فنجان قهوه در روز مینوشیدند احتمال بروز سرطان پروستات نسبت به مردانی کمتر از این میزان قهوه مصرف میکردند 53 درصد کمتر بود. سپس تاثیر عصاره قهوه کافئیندار و بدون کافئین روی سلولهای سرطان پروستات در آزمایشگاه بررسی شد. محققان مشاهده کردند که عصاره قهوه کافئیندار سبب کاهش رشد و تقسیم سلولهای سرطانی و کاهش گسترش آنها میشود. این اثرات با عصاره قهوه بدون کافئین مشاهده نشد.
این نتیجه نشان میدهد که احتمالا
اثرات مفید قهوه در کاهش خطر سرطان پروستات به علت وجود کافئین در قهوه است
و سایر ترکیبات قهوه در این امر نقشی ندارند. با این حال، محققان به این
نکته اشاره میکنند که نتایج فوق در ایتالیاییها مشاهده شده که روش خاصی
برای تهیه قهوه دارند. روش تهیه قهوه توسط آنها شامل فشار بالا، درجه حرارت
بسیار بالای آب و عدم استفاده از فیلتر است. این روش با سایر نقاط جهان
متفاوت بوده و میتواند سبب افزایش غلظت مواد فعال زیستی در قهوه شود.نکته
عملی: تهیه و مصرف قهوه کافئیندار به سبک ایتالیایی خطر بروز سرطان
پروستات را کاهش میدهد.سپید
Your Doctor