کد خبر: ۱۵۳۸۰۰
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۰ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۶ - 2017May 28
بیماری تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی است که جزو دسته تب های خونریزی دهنده ویروسی محسوب می شود. این بیماری در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است و داروی درمان آن به میزان کافی در کشور موجود است.
شفا آنلاین>سلامت>رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: موارد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو مانند هرسال و حتی کمتر از پارسال است و جای هیچگونه نگرانی است، فقط از مردم می خواهیم که گوشت را از مراکز مورد تایید دامپزشکی خریداری کنند و از خرید دام کنار خیابانی بپرهیزند.

به گزارش شفا آنلاین، محمدمهدی گویا افزود: بیماری تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی است که جزو دسته تب های خونریزی دهنده ویروسی محسوب می شود. این بیماری در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است و داروی درمان آن به میزان کافی در کشور موجود است.
وی گفت: عفونت تب کریمه کنگو(Crimean-Congo fever) از طریق تماس با حیوان آلوده به صورت مستقیم و غیر مستقیم، به انسان منتقل می شود.

وی اظهارکرد: زمانی که انسان با ترشحات و خون بدن حیوان آلوده تماس پیدا می کند، بیماری به صورت مستقیم منتقل می شود. اما در روش غیر مستقیم، کنه ای که روی بدن حیوانات اهلی وجود دارد، از خون دام آلوده تغذیه می کند و آلوده می شود و چنانچه این کنه، روی بدن انسان قرار گیرد، می تواند آلودگی را منتقل کند.

گویا افزود: راه سوم انتقال نیزاین است که اگر انسانی که ویروس(Virus) را دریافت کرده، درمواجهه با انسان دیگری قرار بگیرد، از طریق ترشحات خونی و بدنی خود، بیماری را منتقل می کند که این روش انتقال در بیمارستان ها رخ می دهد و کادر درمان در معرض این نوع ابتلا قرار دارند.

رئیس مرکزمدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: بیماری تب کریمه کنگو(Crimean-Congo fever) در30 درصد موارد حتی با اقدامات درمانی منجر به مرگ می شود. البته این بیماری درمان دارد و داروی آن در کشور موجود است. چنانچه زود تشخیص داده شود، قابل درمان است.

گویا درباره آمار ابتلا به این بیماری نیز در کشور گفت: از ابتدای امسال 28 مورد اثبات شده بیماری تب کریمه کنگو در کشور مشاهده شده است. دو نفر بر اثر این بیماری فوت کرده اند. یکی از آنها در کرمانشاه و دیگری در استان هرمزگان بود.

وی افزود: بر اثر یک اتفاق نادر و مشکل فنی در سردخانه کشتارگاه زاهدان، 19 نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شدند. البته به دلیل اقدامات به موقع، همه این افراد درمان شدند.

وی اظهارکرد: علاوه بر آنها یک مورد در کرمانشاه، یک مورد زابل و دو مورد در ایرانشهر استان سیستان و بلوچستان، یک مورد در هرمزگان و یک مورد نیز در استان اصفهان که مربوط به شهرستان چادگان است به این بیماری مبتلا شده اند.

وی درمورد مبتلایان به این بیماری در استان اصفهان که در اخبار و فضای مجازی مشاهده می شود، گفت: دراخبار، اشاره شده که چهار نفر در اصفهان به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند، اما ابتلای این چهار بیمار به تب کریمه کنگو قطعی نیست و فقط یک مورد آن تایید شده است.

گویا بیان داشت: قصاب ها و افرادی که مستقیم با دام سر و کار دارند، یا در کار ذبح دام هستند، یا افرادی که دام را در منزل یا مجاورت منزل خود نگهداری می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هستند.

وی با توصیه به زنان خانه دار اضافه کرد: چنانچه گوشت ازمنبع نامطمئن تهیه شود، احتمال ابتلا به بیماری افزایش پیدا می کند. ذبح کنار خیابانی و خرید آن؛ خطرناک است. این گوشت ها مورد تایید سازمان دامپزشکی نیستند و ممکن است آلوده باشد بنابر این گوشت مورد تایید سازمان دامپزشکی و مراکز معتبر مشکلی ندارد.

وی با اشاره به اینکه بیماری تب کریمه کنگو با گرمای هوا رابطه مستقیم دارد، فصل تابستان و بهار را مولد بیشترین مبتلایان معرفی کرد و گفت: این بیماری از طریق گوشت پخته شده انتقال پیدا نمی کند. خوردن راه انتقال بیماری نیست.ضمن اینکه بعید است که در کشور ما کسی گوشت خام بخورد.

گویا گفت: افرادی که درکشتارگاه ها کار می کنند، باید از دستکش و چکمه و روپوش استفاده کنند، در واقع رعایت بهداشت فردی تنها راه پیشگیری از ابتلا به بیماری است. کادر بهداشتی و درمانی نیز که با بیماران سر و کار دارند نیز باید بهداشت و حفاظت فردی را طبق دستورالعمل رعایت کنند.

وی افزود: علاوه بر پختن گوشت درصورتی که گوشت دام، 24 ساعت در یخچال و سردخانه نگهداری شود، امکان انتقال ویروس تب کریمه کنگو از آن، بر طرف می شود.
برچسب ها: تب کنگو ، سلامت ، گوشت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: