کد خبر: ۱۵۲۰۰۹
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۰ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017May 13
بدن انسان به‌طور طبيعي با قرار گرفتن در معرض نور خورشيد ويتامين D توليد مي‌كند. اين در حالي است كه غذاهايي مانند ماهي سالمون و تن و زرده تخم‌مرغ حاوي مقادير بالايي از ويتامين D هستند
شفا آنلاین>سلامت>وضعیت ویتامین ‌ D در افراد کشور نگران‌کننده است. دکتر زهرا عبداللهی در این‌ باره گفت: کمبود این ویتامین یک مشکل جهانی است و با توجه به کمبود این ویتامین تمام افراد نیازمند مصرف مکمل ویتامین D در کشور هستند.

به گزارش شفا آنلاین،مديركل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت گفت: طبق آخرين پژوهش وضعيت ريزمغذي‌ها در ايران در سال91 به نام پورا ميزان كمبود ويتامين D در تمامي سنين در جامعه نگران‌كننده است. طبق اين مطالعه وضعيت كمبود ويتامين D در كودكان 15تا 23ماهه 23/3 ، در كودكان 6ساله 8/61، نوجوانان 76درصد، در زنان باردار 3/85 و ميانسالان 59/1 است.

وي ادامه داد: منبع اصلي تأمين‌كننده اين ويتامين نور خورشيد است كه به‌دليل آلودگي هوا(air pollution) و زندگي آپارتمان‌نشيني كه متعاقب زندگي شهري است قرار‌گيري در معرض نور خورشيد كم است و از طرف ديگر با توجه به منابع غذايي بسيار كم اين ويتامين و نبود ماده غذايي غني از اين ويتامين در سبد غذايي روزانه مردم، افراد بايد در تمام سنين ويتامين D مورد نياز خود را در شرايط فعلي از مكمل‌هاي ويتامين D تأمين كنند.

وزارت بهداشت از سال 1393توزيع رايگان ويتامين D با دوز 50هزار واحد به‌صورت ماهانه يك عدد بين دانش‌آموزان را شروع كرد. همچنين توزيع ماهانه يك مكمل 50هزار واحدي به‌صورت رايگان براي تمام گروه‌هاي سني در شبكه بهداشتي - درماني كشور نيز صورت گرفته است. با اين حال وضعيت ويتامين D در كشور هنوز نگران‌كننده است.

عبداللهي همچنين گفت: با رايزني با صنايع لبني، برخي از صنايع لبني ويتامين D را به شير اضافه كرده‌اند كه با مصرف روزانه شير غني شده بخشي از ويتامينD مورد نياز بدن تأمين مي‌شود. البته با توجه به كمبود شديد اين ويتامين و عدم‌مصرف مكمل اين ويتامين توسط بسياري از افراد بايد يكي از مواد غذايي پرمصرف سبد غذايي خانوار با ويتامين D غني شود كه هم‌اكنون غني‌سازي نان با ويتامين D به‌صورت كار تحقيقاتي با همكاري انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي كشور شروع شده و هم غني‌سازي‌ روغن خوراكي با اين ويتامين نيز در دستور كار سال 96قرار گرفته است.

مديركل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي خاطرنشان كرد: مكمل 50 هزار واحدي ويتامين D به‌ صورت ماهانه براي پيشگيري از بروز كمبود است و درصورتي كه فردي دچار كمبود اين ويتامين شده باشد بايد زير نظر كارشناس تغذيه و پزشك از دوز درماني ويتامين D استفاده كند.

ويتامين D براي جذب كلسيم در بدن ضروري است. در كودكان كمبود اين ويتامين باعث مشكلات استخواني مانند نرمي استخوان مي‌شود. مطالعات زيادي نشان مي‌دهد كه كمبود ويتامين D، خطرات بيماري‌هاي قلبي و ابتلا به افسردگي(depression) را افزايش مي‌دهد. همچنين كمبود ويتامين D منجر به بروز آسم شديد مي‌شود.

بدن انسان به‌طور طبيعي با قرار گرفتن در معرض نور خورشيد ويتامين D توليد مي‌كند. اين در حالي است كه غذاهايي مانند ماهي سالمون و تن و زرده تخم‌مرغ حاوي مقادير بالايي از ويتامين D هستند. اين ويتامين را مي‌توان به شير يا ساير فرآورده‌ها نيز اضافه كرد يا به‌صورت مكمل مورد مصرف قرار داد. اين ويتامين براي تمام گروه‌هاي سني ضروري است اما كساني كه بالاي 50سال دارند يا چاق هستند يا داروي خاصي مصرف مي‌كنند يا اختلالات گوارشي دارند، بيشتر در معرض خطرند.

  • نقش كمبود ويتامين D در ابتلا به بيماري ام اس

چندي پيش محققان دانماركي ارتباط معناداري بين كمبود ويتامين D در نوزادان هنگام تولد و احتمالي ابتلا به بيماري ‌ام‌اس يافتند. براساس تحقيق آنها كمبود ويتامين D در پيشرفت بيماري‌ ام‌اس(MS) نقش دارد. حدود 5/ 2ميليون نفر در جهان به ‌ام‌اس مبتلا هستند. ‌ام‌اس يك بيماري مزمن دستگاه عصبي مركزي است كه در آن به غلاف‌هاي ميلين كه رشته‌هاي عصبي را مي‌پوشانند، صدمه وارد مي‌شود. اين بيماري چند علامت دارد كه ازجمله مي‌توان به مشكل در راه رفتن، خستگي، بي‌حسي و مشكلات بينايي اشاره كرد.

برچسب ها: ام اس ، ويتامين D ، افسردگي
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: