شفا آنلاین>سلامت>رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مطالعه حیوانی، فرمولاسیون و دانش فنی تولید محصولی به شکل ژل درمانی جهت ترمیم زخمهای دیابتی، سوختگیها و زخم پا انجام شده و تولید این ژل موضعی در دست اقدام است.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر محمد رمضانی در خصوص برنامهها و اقدامات صورت گرفته در مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: در مسیر تولید فناوری درحال تولید هیدروژل حاوی یک نانوکورکومین هستیم؛ این هیدروژل به دلیل محلول در آب بودن زخم را مرطوب کرده و سرعت بهبود زخم را افزایش داده و به دلیل داشتن نانو، مانع از عفونت زخم میشود.
وی تاکید کرد: مطالعه حیوانی، فرمولاسیون(Formulation) و دانش فنی این محصول انجام شده است و در حال عقد قرار داد با یک شرکت جهت تولید محصول به شکل ژل درمانی هستیم. این محصول جهت ترمیم زخمهای دیابتی، سوختگیها و زخم پا مورد استفاده قرار میگیرد.
رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی(Medical Sciences) مشهد افزود: این محصول در دنیا به دلیل استفاده نشدن از هیدروژل به این شکل، مشابه خارجی ندارد، مطالعه بالینی کار در حال آغاز شدن است و در سال جدید به دنبال اخذ پروانه جهت تولید هیدروژل نانوکورکومین هستیم.
رتبه سوم کشوری بین مراکز دارای بودجه مستقل در سال 95
رمضانی ادامه داد: این مرکز در سال ۷۹ مجوز خود را از وزارت بهداشت دریافت کرد و با توجه به انجام پژوهشهای بسیار و نیاز به داشتن فضای تحقیقاتی و منابع مالی بیشتر راهاندازی شد.
وی تصریح کرد: با توجه به پتانسیلی که در اعضای مرکز وجود داشت، به سرعت به عنوان یکی ازموفقترین مراکز در نوع خود در سطح کشور شناخته شدیم و اکنون نیز این جایگاه را حفظ کردهایم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به کسب جایگاه برترین مرکز تحقیقات کشور طی سه سال پس از افتتاح اشاره کرد و افزود: این مرکز تحقیقات در سال ۷۴ توانست دارای بودجه مستقل از سوی وزارت بهداشت و در سال ۸۲ در جشنواره رازی به عنوان مرکز تحقیقات برتر کشور شناخته شود.
دکتر رمضانی گفت: مرکز تحقیقات علوم دارویی در سال ۱۳۸۳ از سوی وزارت بهداشت در میان مراکز هم رده خود به کسب مقام اول دست پیدا کرد و در ماههای انتهایی سال ۹۵ رتبه سوم کشوری را در میان مراکز دارای بودجه مستقل کسب کرد؛ این در حالی است که بودجه این مرکز با مراکز همرده خود به هیچ عنوان قابل قیاس نیست.
رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر این مرکز با ۱۷ عضو هیات علمی، آموزشی و پژوهشی در حال فعالیت است و به جز بحث فناوری بر تربیت نیروی انسانی رشتههای Phd، فوق لیسانس و دکترای عمومی داروسازی متمرکز است.
وی ادامه داد: حدود ۳۲ دستیار تخصصی Phd در این مرکز با ما همکاری داشته و قسمت اعظم این افراد در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال فعالیت هستند. این در حالی است که تعداد بسیاری از همکاران از دانشگاه علوم پزشکی تهران و شیراز نیز با این مرکز تحقیقات همکاری دارند.
تولید ۱۰۴ مقاله طی سال گذشته
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ارزیابی مرکز تحقیقات علوم دارویی در سال ۹۴ اشاره کرد و افزود: در سال گذشته ۱۰۳ مقاله در مرکز چاپ شده است که از این تعداد ۷۳ مقاله در جایگاه ISI و ۱۷ مقاله در نمای نوع 2 پاپ نت است.
رمضانی اضافه کرد: مقالات مرکز از نظر جایگاه ارجاع به مقالات نیز در موقعیت بسیار خوبی قرار دارد و دکتر حسینزاده از این حیث جزو گروه یک درصد دانشمندان جهان به شمار میرود.
رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تعداد طرحهای این مرکز تحقیقات اشاره و تصریح کرد: در سال گذشته تعداد ۸۰ طرح در مرکز مصوب شده است که برخی از این طرحها به صورت مشترک با سایر ارگانها (داروسازی ثامن و وزارت دفاع) و شرکتهای خصوصی بسته شده است.
آموزش 4 دانشجوی پسادکتری در مرکز
وی تصریح کرد: در حال حاضر در این مرکز تحقیقات دانشجویان Phd و دکترای تخصصی آموزشهای لازم را دریافت کرده و این در حالی است که چهار دانشجوی پسادکترا نیز در مرکز در حال آموزش هستند و ظرفیت پذیرش هفت دانشجوی دیگر نیز به مرکز داده شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه جذب پزشک پژوهشگر به عنوان امری مهم برای مراکز تحقیقات است. این مرکز تحقیقات به عنوان تنها مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانسته است یک پزشک پژوهشگر(Researcher) را در اختیار داشته باشد که در حین گذراندن تخصص خود دوره Phd را نیز در مدت طولانیتر میگذراند.
دکتر رمضانی تلاش این مرکز تحقیقات را ایجاد ارتباط بین مراکز تحقیقات بالین و پایه دانست و اظهار کرد: مرکز در حال حاضر دارای دو سهمیه پزشک پژوهشگر در رشتههای قلب و عروق و ارتوپدی نیز است.
رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: این مرکز تحقیقات شاخههای مختلفی ازعلوم دارویی را در بر میگیرد، به نحوی که اکنون مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، نانوفناوری و سامانههای دارورسانی هدفمند از این مرکز منشعب شدند.
وی مرکز تحقیقات علوم دارویی را دارای پنج بخش فعال دانست و یادآور شد: بخش سم شناسی و تراتولوژی در نگاه کلی سمیت ترکیبات گیاهی را مشخص و سمیت بر جنین را به صورت اختصاصیتر بررسی میکند؛ این بخش دارای یک آزمایشگاه جهت انجام امور آزمایشگاهی است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: در بخش آنالیز، روشها و دستگاههای آنالیز قرار دارد که تحقیقات و طرحهای پژوهشی مرتبط با آنالیز داروها در این بخش بررسی، میزانشان در خون و ادرار در نمونههای بیولوژی بررسی و مشخص میشود.
دکتر رمضانی تاکید کرد: بخش سوم فارموکودینامی است که بیشترین کارش تحقیق در خصوص اثرات گیاهان دارویی و داروهای گیاهی بر درمان انسان است.
رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در این بخش در خصوص زعفران که یکی از زمینههای مهم فعالیت است، تحقیقات گستردهای انجام و مقالات بسیاری ارائه شده است که در این خصوص در جهان نیز شناخته شده هستیم.
وی افزود: بخش نانومدیسن یا نانو پزشکی که کاربرد نانوتکنولوژی(Nano technology) در پزشکی را دنبال میکند در تلاش است تا فرآوردههایی را که در مقیاس نانو سنتز میشوند و ترکیبات جدیدی را که سمیت کمتری دارند، شناسایی کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در بخش تکنولوژی پلیمر نیز به ساخت پلیمرهایی مشغول هستیم که در داخل آنها میشود موادی را بارگیری کرد و قرار داد تا این مواد در بدن به شکل بهتری در اختیار بیمار قرار گیرد.
رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افزود: در تمامی این بخشها دانشجویان Phd، فوق لیسانس و داروسازی عمومی مشغول به فعالیت هستند.
تولید قرص مکمل کروسینا برای محافظت از بیماریهای قلبی عروقی، کلیوی، چشمی
وی اظهار کرد: در حال حاضر قرص کروسینا به همت محققان این مرکز تحقیقات تولید شده است. در این تحقیق ماده رنگی زعفران یعنی کروسین از زعفران جدا و در داخل قرص قرار داده میشود و این قرص به عنوان آنتی اکسیدان(Antioxidants) در بدن بیمار عمل میکند.
دکتر رمضانی خاطرنشان کرد: کاربرد این قرص محافظت در برابر بیماریهای قلبی عروقی، کلیوی، چشمی و هر جا که عروق دچار مشکل میشوند، است. این دارو به شکل مکمل غذایی و بدون تجویز پزشک نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
تولید قرص زعفران در قالب پایاننامه دانشجویی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به قرص زعفران اشاره کرد و گفت: این قرص به تنهایی و همراه با ویتامینهای A و D در حال فرموله شدن است؛ این طرح در قالب پایاننامه یکی از دانشجویان دکترای تخصصی پژوهشی انجام شده و در نهایت منتج به تولید محصول در بازار خواهد شد.
رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افزود: این محصول در مرحله بررسی فرمولاسیون است تا اثرات آن مشخص شده و به محض مشخص شدن پایداری دارو خواهیم توانست این محصول را به بازار برسانیم.
برای اولین بار لنزهای چشمی پلیمر ساخته میشود
وی به تولید دانش فنی لنزهای لمسی، چشمی با پلیمر اشاره کرد و گفت: در داخل این لنزها میتوان دارو قرار داد تا مانع از التهاب شده و به عنوان آنتی بیوتیک و داروی ضد ویروس مورد استفاده قرار گیرد. اکنون مطالعات حیوانی این محصول انجام شده است و با بیمارستان خاتم در حال همکاری هستیم تا فرآورده مورد نظر را در کشور تولید کنیم.
دکتر رمضانی، مرکز تحقیقات علوم دارویی کشور را در حوزه ارائه مقالات در خصوص آپ تامرها در دنیا جزء 6 کشور جهان دانست و اظهار کرد: نکته قابل توجه در این حوزه اکتفا نکردن به مقالات و تولید محصول در این راستاست.
عرضه بیوسنسوری برای شناسایی مواد مخدر در ظرف 6 دقیقه
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: بر این اساس بیوسنسوری را از طریق آپ تامرها ساختهایم که میتواند برخی مواد را تشخیص داده و تعیین مقدار کند. این سنسور ظرف 6 دقیقه موجود را شناسایی میکند و در مبادی ورودی کشور جهت مشخص کردن محمولههای مورددار مورد استفاده قرار میگیرد.