به گزارش شفا آنلاین،یک سامانه متشکل از دو نوع نانوذرات ساخته شده که میتوان از آن برای شناسایی سریع و دقیق ویروسها استفاده کرد؛ این روش حساسیت بالایی دارد.
تشخیص زودهنگام ویروسها اهمیت زیادی در مسیر درمان دارد. در حال حاضر روشهای مورد استفاده برای این کار که بتوان با دقت بالا شناسایی را انجام دهد نیازمند زمان و تخصص بالاست که در همه جا وجود ندارد.
برای حل این مشکل محققان دانشگاه پلیتکنیک هنگکنگ اقدام به ساخت زیستحسگری کردند که میتواند ایبولا و ویروس آنفولانزا(Flu) را شناسایی کند.
در این حسگر از نانوذرات طلا بهعنوان پیمایشگر استفاده شدهاست. زمانی که در معرض لیزر مادون قرمز قرار گیرند، این نانوذرات امکان نشر نور سبز را دارند. این نانوذرات برچسب ویژهای از ویروس آنفولانزا یا ایبولا را با خود حمل میکنند.
اگر یکی از این دو ویروس در محیط بود، دو نانوذره با هم برهمکنش داده و موجب نشر نور سبز میشوند. این فرآیند در زمان بسیار کوتاهی اتفاق میافتد به طوری که برای آزمایش ویروس آنفولانزا دو ساعت زمان نیاز است.
این سامانه(system) بسیار ویژه بوده زیرا در آن دو نوع نانوذره در آن به کار رفته که یکی نانوذرات طلای دست نخورده بوده و دیگری نانوذرات برچسبدار است. این نانوذارات روی سطح آلومینای دارای نانوحفره قرار داده شدهاند.
حساسیت این فناوری بهگونهای است که میتوان مقادیر بسیار کم از ویروس در حد فمتومولار را به راحتی شناسایی کرد. آنها معتقداند که این حسگر تا ۲-۳ سال آینده قابل تجاریسازی است.
این گروه تحقیقاتی در حال برنامهریزی برای آزمایش این دستگاه روی انواع مختلف آنفولانزا هستند تا اقدام به ساخت پلتفورمی کنند که میتواند چندین ویروس را شناسایی کند. این پروژه هنوز در مرحله تحقیق و توسعه بوده اما محققان تصور میکنند که تا دو یا سه سال آینده بتوان آن را بهصورت تجاری عرضه کرد.