کد خبر: ۱۵۱۱۳۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۰ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017May 06
سرطان از مهمترین بیماری‌های عصر حاضر است. تلاش‌های زیادی برای یافتن روش کنترل و درمان انواع سرطان انجام شده و کوشش و پژوهش در این راستا همچنان ادامه دارد
شفا آنلاین>سلامت>محققان در پژوهشگاه رویان موفق شدند اقدام به تولید ریز ذراتی برای درمان نوعی سرطان در زنان کنند.

به گزارش شفا آنلاین، سرطان از مهمترین بیماری‌های عصر حاضر است. تلاش‌های زیادی برای یافتن روش کنترل و درمان انواع سرطان انجام شده و کوشش و پژوهش در این راستا همچنان ادامه دارد.

شایع‌ترین سرطان در میان زنان سرطان پستان(Breast Cancer) است. یکی از روش‌های کنترل و درمان سرطان استفاده از ریز ذره‌های پلیمری است. این ریز ذرات به شکل کیسه‌هایی ساخته می‌شوند که می‌توانند محتوی دارو، مواد سمی کشنده سلول و... باشند.

محققان پژوهشگاه رویان به منظور بومی سازی و ارتقا این فناوری(Technology)، تحقیقاتی داشتند تا به واسطه آن ریز ذراتی برای درمان سرطان پستان تولید کنند.

این ریز ذرات به طور معمول با روش تبخیر یک امولسیون، با پلیمری به نام PLGA تهیه می‌شوند. بخشی که قرار است سلول هدف را تشخیص دهد LHRH نام دارد و به وسیله پلی‌اتیلن گلیکول به پلیمر ایجاد کننده دیواره ریز ذره متصل می‌شود.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد قطر این ریز ذرات حدود ۱۸۴ نانومتر است و داروهای مورد نظر با کارایی ۸۵ تا ۷۸ در صد درون این ریز ذرات محبوس می‌شوند.

این ذرات داروهایی محبوس شده درون خود را با الگوی سه بخشی در شرایط آزمایشگاهی رهاسازی می‌کنند. بررسی کارکرد این ریز ذرات در شرایط آزمایشگاهی بر روی رده‌های سلولی سرطان پستان نشان داد که جذب ذراتی که مجهز به بخش تشخیص دهنده سلول هدف هستند نسبت به ذراتی که فاقد این بخش هستند به سلول‌های سرطانی مورد نظر بیشتر است.

همچنین با کمک این ذرات محققین موفق شدند بیان عامل فراخواننده عروق را که در سلول‌های سرطانی به مقدار زیاد بیان شده و از عوامل مهم در پیشرفت سرطان است تا ۸۳ درصد کاهش دهند.

امید است با پژوهش‌های بیشتر و بررسی دقیق‌تر جزئیات این ریز ذرات بتوان در آینده نه چندان دور از آنان در مصارف درمانی استفاده کرد.

این تحقیقات توسط دکتر مرضیه ابراهیمی، پگاه دادرس، دکتر دیناروند، شیوا ایرانی، لیلا مومنی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات و پژوهشکده زیست‌فناوری کشاورزی ایران انجام گرفته است.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: