کد خبر: ۱۵۰۳۱۷
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۰ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017April 29
وزیر بهداشت به مناسبت ٢٨ آوریل روز جهانی ایمنی و سلامت کار پیامی صادر کرد.

شفا آنلاین>سلامت>وزیر بهداشت(Minister of Health) به مناسبت ٢٨ آوریل روز جهانی ایمنی و سلامت کار پیامی صادر کرد.

به گزارش شفا آنلاین، در متن پیام دکتر سید حسن هاشمی آمده است: فرا رسیدن روز جهانی ایمنی و سلامت کار  مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۱۷ میلادی و هشتم اردیبهشت ماه را به همه شاغلان، کارگران، مدیران و کارفرمایان و خدمت­گزاران ایمنی، بهداشت حرفه‌­ای و طب کار کشور تبریک می­‌گویم.

هم­سویی تعهدات بین ­المللی در رسیدن به «توسعه پایدار» با فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر «تلاش برای توسعه تولید و اشتغال»، ما را به سوی یک عزم ملی هدایت می‌کند؛ تلاشی گسترده و فراگیر در مسیر ارتقای رشد اقتصادی، اشتغال و «کار شایسته» برای همه و حفاظت از روابط کار و ارتقای ایمنی و سلامت کار و حمایت­‌های بیمه­‌ای برای تمام کارگران.

از یاد نبریم «کار شایسته» تنها با برقراری و توسعه محیط­‌های کار سالم، ایمن و حذف و کنترل عوامل و مخاطرات تهدیدکننده سلامت(Health) قابل حصول است. همچنین حرکت به سوی بهبود ایمنی و سلامت کار در کارگاه­‌های کشور، شرایط کاهش حوادث و بیماری­‌های شغلی را فراهم می­‌نماید. شاهد این ادعا بررسی‌های صورت گرفته در سطح جهان است و به عنوان نمونه می­‌توان به آمار بار بیماری و مرگ ناشی از کار در سال‌های گوناگون اشاره کرد که نشان می‌دهد در سطح جهان، میلیون‌ها مرگ در اثر حوادث و بیماری­‌های ناشی از کار روی می‌دهد و هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم بار حوادث و بیماری‌های ناشی از کار نیز بالغ بر  چهار درصد تولید ناخالص ملی برآورد شده است. از سوی دیگر بر اساس آخرین مطالعات و تحقیقات انجام شده توسط سازمان بین‌المللی تامین اجتماعی (ISSA) حاصل هر یک واحد سرمایه­‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار در کارگاه­‌ها، سودی معادل دو تا پنج برابر خواهد داشت.

با توجه به نکات فوق، هر گونه اقدام در راستای حفظ و ارتقای سلامت نیروی کار، یک وظیفه ملی و قانونی محسوب شده و اثرات مثبت فراوانی در حوزه­‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سلامت خواهد داشت. با توجه به شعار سال جاری با عنوان «محیط کار ایمن و سالم در گرو بهینه‌سازی اطلاعات ایمنی و سلامت کار»، برای نیل به اهداف مورد نظر، در اختیار داشتن اطلاعات دقیق، احصای شاخص‌­های مناسب و تأمین داده‌های معتبر نقش بسزایی داشته و بدون فراهم­ آوردن بستری مطلوب برای این مهم، امکان برنامه‌ریزی مناسب و سازمان­دهی کارا وجود نخواهد داشت.

از این منظر، سامانه­‌های موجود در حوزه­‌های مختلف وزارت­خانه­‌ها، سازمان­‌ها، شرکت‌ها و تشکل­‌ها، منابع اطلاعاتی ارزشمندی هستند که با تجمیع و مبادله اطلاعات آنها می­‌توان به بخش عمده­‌ای از داده‌های مورد نیاز دسترسی یافت.

البته برقراری سیستم جمع­ آوری و پردازش اطلاعات ایمنی و سلامت کار، نیازمند همکاری سازمان­‌ها و ارگان­‌های مختلف از جمله مراجع  قانونگذاری، دستگاه‌های اجرایی ذی­ربط، سازمان‌های بیمه­‌گزار، تشکل­‌های کارفرمایی و کارگری، اساتید و متخصصان این حوزه خواهد بود که برای سامان این تعامل نیز باید اقدامی عاجل و تلاشی درخور داشت. سازمان بین‌­المللی کار نیز برای برقراری یک سیستم کارآمد ثبت و اعلام حوادث و بیماری­‌های ناشی از کار، با ارائه مکانیسم­‌ها و روش­‌های اجرایی مناسب، به یاری کشورهای عضو آمده است.

با توجه به شرایط پیش‌روی، امید دارم در سال جاری شاهد برداشته شدن گام‌های موثری برای دست­یابی به اهداف این حوزه باشیم.»

برچسب ها: سلامت ، بهداشت ، توسعه
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: