به گزارش شفاآنلاین، دکتر رابرت اسکراگ، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه اوکلند نیوزیلند، در این باره می گوید: «مطالعه ما فقط درباره یکبار مصرف این ویتامین در ماه است.»
تیم تحقیق امیدوار است که در بررسی های آینده مشخص شود که مصرف روزانه مکمل های ویتامین D برای سلامت قلب مفید است.
مطالعات قبلی نشان داده اند احتمال بیشتر بیماری قلبی در بین افرادی که ویتامین D کمی مصرف می کنند وجود دارد.
منابع طبیعی ویتامین D شامل نور ماوراءبنفش خورشید، و غذاهای نظیر ماهی چرب، محصولات لبنی (dairy products)غنی شده، آب پرتقال و زرده تخم مرغ است.
محققان از گذشته براین باورند کمبود ویتامین D با بروز ریسک بیماری قلبی-عروقی مرتبط است. همچنین به گفته محققان نرخ بروز بیماری های قلبی-عروقی در زمستان به مراتب بیشتر از تابستان است.
محققان در این مطالعه جدید مزیت احتمالی ویتامین D را در مورد سلامت قلب حدود ۵۱۰۰ فرد بزرگسال پیگیری کردند.
رده سنی تمام شرکت کنندگان بین ۵۰ تا ۸۴ سال بود. حدود یک چهارم آنها در ابتدای مطالعه دچار کمبود ویتامین D بودند. به نیمی از شرکت کنندگان ماهی یکبار ویتامین D با دوز اولیه ۲۰۰ هزار واحد بین المللی داده شد و به نیم دیگر ماهانه مکمل دارونما داده می شد.
شرکت کنندگان به طورمیانگین ۳ سال از این شیوه تعیین شده پیروی کردند.
در پایان مطالعه حدود ۱۲ درصد هر دو گروه به نوعی مبتلا به بیماری قلبی(heart disease) شده بودند و ریسک ابتلا به فشارخون بالا، یا تجربه حمله قلبی، سکته، نارسایی قلبی یا آنژین در همه کم و بیش مشابه بود.
محققان دریافتند مصرف ماهانه مکمل ویتامین D با دوز بالا تغییری در ریسک بروز بیماری قلبی ایجاد نمی کند.