به گزارش شفا آنلاین:اب مروارید<Cataracts> هنگامی ایجاد میشود که پروتئین موجود در عدسی چشم اسیب ببیند و باعث نیمه شفاف و مات شدن عدسی گردد.سه نوع اب مروارید بسته به محلی که پروتئین عدسی را درگیر کرده وجود دارد.هسته ای قشری و زیر کپسولی خلفی.تعدادی از عوامل ایجاد کننده ی اب مروارید را می توان با تغییر در عادات فردی کنترل کرد. این عوامل بازدارنده عبارت اند از ترک سیگار کاهش مدت زمان تماس با اشعه خورشید به وسیله ی استفاده از عینک های افتابی مناسب و کلاه های لبه دار پهن و کنترل سایر بیماری ها همانند دیابت و داشتن رژیم غذایی سالم.
ویتامین Cو :Eانتی اکسیدان ها مانند
ویتامین C و E ممکن است بتوانند نقشی حفاظتی را در برابر ایجاد و پیشرفت اب
مروارید داشته باشند.شواهد همچنین حاکی از این است که کاروتنوئید ها که
البته انتی اکسیدان نیز هستند ممکن است همین اثر محافظتی را در برابراین
بیماری داشته باشند.
- دریافت ویتامینC در رژیم غذایی با کاهش خطر ابتلائ به اب مروارید همراه است.
- نیاز به عمل اب مروارید در بین زنانی که مکمل ویتامین C به مدت 10سال یا بیش تر استفاده می کردند کمتر بود.
- مکمل ویتامین E که حداقل به مدت یک سال مصرف شود با کاهش خطر شدت یافتن اب مروارید هسته ای در ارتباط می باشند.
لوتئین و زی زانتین :
جزء مواد مغذی موثر علیه اب مروارید هستند.این ترکیبات تنها کاروتنوئید هایی هستند که در عدسی چشم یافت می شوند.
منابع خوب ویتامین C عبارت اند از:
آب پرتغال تازه/اب گریپ فروت تازه/خربزه/گرمک/فلفل سبز خام خرد شده/اب گوجه فرنگی/توت فرنگی/بروکلی خام
منابع خوب ویتامین E عبارت اند از :
بادام/دانه ی افتاب گردان/بادام زمینی/کره ی بادام زمینی/روغن ذرت
منابع خوب لوتئین وزی زانتین عبارت اند از :
کلم پیچ/اسفناج/شلغم/بروکلی/ذرت زرد/نخود سبز/فلفل قرمز/خرمالو/نارنگی