به گزارش شفا آنلاین:در
همین راستا، مطالعهای جدید به بررسی ارتباط مدت زمان خواب با الگوی غذایی
افراد پرداخت. در این مطالعه 27983 شرکت کننده خانم در سنین 35 تا 74 سال
واقع در ایالات متحده امریکا یا پورتوریکو، شرکت کردند. بررسی تفاوتهای
تکرر مصرف وعدهها و میان وعده غذایی طی روز، منجر به تعیین دو نوع الگوی
غذایی در زنان مورد مطالعه شد:
1- الگوی غذایی اول: شامل مصرف وعدههای غذایی (صبحانه، ناهار و شام) در ساعات مرسوم و متعارف مصرف آنها بود.
2- در الگوی غذایی دوم: دریافت منظم وعدههای غذایی در ساعات متعارف (صبحانه، ناهار و شام) وجود نداشت و به جای ان مصرف خوراکیها و میانوعدههای غذایی بر مصرف وعدههای غذایی اصلی روزانه غالب بود.
پس از مقایسه الگوهای غذایی با توجه به مدت زمان خواب خانمها (تقسیمبندی مدت زمان خواب زنان بدین ترتیب بود: کمتر از 5 ساعت/ 5.9-5 ساعت / 6.9-6 ساعت / 7.9-7 ساعت/ 8.9-8 ساعت/ 9.9- 9ساعت/ مساوی و بیشتر از 10 ساعت).
مشاهده
شد که با کاهش مدت زمان خواب افراد، تمایل برای صرف وعدههای غذایی اصلی
در زمانهای متعارف آنها کاهش مییافت. بالعکس، با کوتاهتر شدن مدت زمان
خواب، میزان گسترش میانوعدههای غذایی نسبت به وعدههای غذایی اصلی افزایش
مییافت.
همچنین
کاهش تمایل به غذا خوردن در زمانهای متعارف صرف غذا (زمانهای صرف
صبحانه، ناهار و شام) و افزایش مصرف میانوعدهها نسبت به وعدههای غذایی
اصلی، با دریافت انرژی بیشتر از چربی و شکر و دریافت کمتر از میوه و سبزی
مرتبط بود.
ضمنا
مشاهده شد که خواب بیش از حد نیز موجب نامناسب شدن الگوی غذایی افراد
میشد، چرا که زنانی که خواب طولانیتری داشتند (مساوی و بیش از 10ساعت)
دارای الگوی غذایی مشابه با افراد دارای خواب کمتر از 6 ساعت بودند.
نکته عملی
افرادی
که خواب کم (کمتر از 6 ساعت) یا خواب زیاد (مساوی و بیش از 10 ساعت)
دارند، بیشتر مستعد ابتلا به بینظمی غذایی و کاهش کیفیت رژیم غذایی هستند،
و ممکن است شانس ابتلا به چاقی، سندرم متابولیک و غیره در آنها افزایش
یابد. لذا به همه افراد توصیه میشود که از یک الگوی خواب صحیح و نظم غذایی
برخوردار شوند.سپید
منبع: Your Doctor