شفا آنلاین:میلیونها
مرد آمریکایی روزانه دوز بالای مولتیویتامینها را دریافت میکنند؛ اما
طبق تحقیقات جدید، این قرصها کمکی به سلامت قلب آنها نخواهد کرد.
به گزارش شفا آنلاین:سرپرست مطالعه، دکتر هوراد سسو، از بیمارستان پزشکی زنان بریگهام در بوستون میگوید: «بسیاری فکر میکنند که مردان با وضعیت تغذیه ناسالم، ممکن است از نظر وضعیت قلبی-عروقی از مصرف طولانی مدت مولتیویتامینها <Long-term use of multivitamins>سود ببرند.»
طبق بررسی متون این تحقیق، بیش از نیمی از آمریکاییهای مسن روزانه از مولتیویتامینها استفاده میکنند. هر چند که بسیاری از مطالعات قبلی شواهد اندکی به نفع سودمند بودن آنها نشان دادهاند. در تحقیق جدید، سسو و همکارانش اطلاعات به دست آمده از بیش از 14 هزار مرد آمریکایی بالای 50 سال را بررسی کردند. تحقیقات قبلی نشان داده بود که دریافت مولتیویتامینها موجب کاهش خطر بیماری قلبی در مردان با تغذیه خوب طی 11 سال بعدی عمر آنها نشد اما آیا همین نتیجه برای مردان با تغذیه و رژیم غذایی ضعیف، که دچار کمبود برخی عناصر تغذیهای هستند هم صادق است یا نه؟طبق گزارش اخیر، نتایج همان است.
مصرف روزانه مولتیویتامین، حتی در این وضعیتهای چالشبرانگیز موجب کاهش خطر بیماری قلبی نمیشود.
دکتر کیووین مارزو، سرپرست بخش قلب بیمارستان وین تروپ در مینئولای نیویورک میگوید: «این مطالعه همانند مطالعات قبلی، پیشنهاد میکند که مصرف مولتیویتامین خطر بیماری قلبی در مردان را کاهش نمیدهد. حتی در مردان با وضعیت تغذیهای نابسامان.»
مارزو معتقد است که تعداد بسیار زیادی از آمریکاییها مولتیویتامینها را بهعنوان جبران سریع کمبودهای تغذیهای میدانند اما استراتژیهای پیشگیرانه برای کاهش خطر بیماریهای قلبی نباید متمرکز باشند بر مصرف مکملهای تغذیهای. بلکه تمرکز بر ورزش مرتب و در پیش گرفتن تغذیهای سالم و غنی از سبزیجات، چربیهای غیراشباع و غلات کارساز است.
استفان شیف، یک متخصص تغذیه در بیمارستان هانتینگتون در نیویورک اما دیدگاه متفاوتی دارد. شیف معتقد است که حداقل برای زنان، کمبودهای تغذیه ممکن است موجب افزایش خطر مشکلات قلبی شود؛ بنابراین نتایج در مورد زنان متفاوت است.
او میگوید: «برخی مطالعات نشان دادهاند که کمبود ویتامینD ممکن است خطر نارسایی احتقانی قلبی، فشارخون بالا، سکته مغزی و حملات قلبی را افزایش دهد اما مطالعاتی که روی مصرف روزانه مولتیویتامینها در زنان انجام شدهاند، نتایج ضد و نقیضی داشتهاند. بنابراین بررسیهای بیشتری در این زمینه مورد نیاز است. درجاتی از کمبودهای تغذیهای ممکن است موجب خطر بیماری قلبی در زنان باشد. به هر حال، بالا بودن میزان مصرف مولتیویتامینها در آمریکا، بحرانی برای ماست و اثر آن روی تغذیه و سایر بیماریها باید در درازمدت در مطالعات بالینی بررسی شود.»
دکتر
دافی مک کی، رئیس انجمن تغذیه آمریکا میگوید: «نتایج این مطالعه، به
جمعیت عمومی قابل تعمیم نیست؛ زیرا شرکتکنندگان در این مطالعه پزشکان مرد
بودهاند که بهطور متوسط رژیم غذایی سالمتری در مقایسه با بقیه افراد
جامعه داشتهاند.»سپید
منبع: JAMA