ماده اصلی پاستیل که نوعی از آب نباتهای نرم است و به اشکال و رنگهای مختلف وجود دارد، از ژلاتین تشکیل شده است
شفا آنلاین>تغذیه>کمتر کسی است که در دوران کودکی و یا حتی بزرگسالی پاستیلهای خوراکی
رنگارنگ را نخورده و از طعم آن لذت نبرده باشد، اما این تنقلات مضراتی
دارند که باید در خوردن آنها حد اعتدال را رعایت کرد.
به گزارش شفا آنلاین،ماده اصلی پاستیل(Gummi candy) که نوعی از آب نباتهای نرم است و به اشکال و رنگهای مختلف وجود دارد، از ژلاتین تشکیل شده است.
این
نوع ژلاتین(Gelatin) از منابع حیوانی بدست میآید و حاوی باقیمانده استخوان، غضروف و
حتی میتواند از پوست حیوان نیز تولید شود، به همین دلیل کارشناسان توصیه
میکنند افراد تنها از برندهای معتبر جهانی اقدام به خرید پاستیل کنند،
زیرا امکان تقلب و استفاده از مواد آلوده و فاسد در این صنعت وجود دارد.
بسیاری
از ورزشکاران پس از انجام فعالیت ورزشی برای بدست آوردن مواد پروتئینی
مورد نیاز بدن خود پاستیل میخورند، در صورتی که در این خوراکی مقدار کمی
پروتئین وجود دارد و به دلیل مواد تشکیل دهنده آن مقدار چربی نزدیک به صفر
درصد است.
اما بنا بر تحقیقات(researches)، کارخانههای صنعتی
از شربت ذرت و شکر برای طعم دار کردن این خوراکی استفاده میکنند که
میتواند باعث چاقی و اضافه وزن به تدریج در افراد شود، به همین دلیل توصیه
میشود افراد دارای اضافه وزن به میزان کم از این خوراکی استفاده کنند.
مصرف
پاستیل دردوران نوجوانی به میزان مجاز میتواند به دریافت عناصری مانند
کلسیم، پروتئین و ویتامین C کمک و میل به خوردن مواد غذایی بیش از حد را در
وی کنترل کند و به این ترتیب از چاق شدن نوجوان جلوگیری میشود.
البته
گروهی از شرکتهای تولید کننده پاستیل در دنیا انواع بدون قند و کم شیرین
این محصول را روانه بازارها کرده اند، اما به دلیل وجود مواد شیرین کننده
صنعتی بسیاری از مصرف کنندگان با مشکلات گوارشی از جمله، دل درد و دل پیچه،
اسهال، نفخ شکم و حتی بروز بیش فعالی در کودکان مواجه شده اند.
کارشناسان
برای جلوگیری از بروز عوارض ناخواسته استفاده از پاستیل توصیه میکنند
افراد به میزان کم از این خوراکی استفاده کنند و پس از مصرف مسواک بزنند،
با وجود دارا بودن انواع ویتامینها و مواد معدنی افزودنی به ترکیب پاستیل،
مصرف آن جایگزین خوراکیهای اصلی نیست و افراد باید رژیم غذایی را سالم را
رعایت کنند.
اضافه کردن زایلیتول، شکر چوب به ترکیب پاستیلهای صنعتی میتواند مانند آدامس نوعی محافظت از دندانها ایجاد کند.
از
جمله بیماری هایی که زیاده روی در مصرف پاستیل و سایر خوراکیهای صنعتی در
افراد میتواند ایجاد کند بیماریهای قلبی، چاقی، دیابت نوع ۲، کبد چرب،
پرخوری و انواع سرطان است.
همچنین برخی شرکتهای
تولید کننده پاستیل در دنیا از رنگهای غیر مجاز برای رنگ آمیزی پاستیلهای
خود استفاده میکنند که میتواند در بدن به سم تبدیل شود و فرد را به انواع
بیماریها دچار کند.
کارشناسان به افرادی که
تمایل دارند از پاستیل استفاده کرده و از مزایای سلامتی آن بهرهمند شوند،
توصیه میکند نوع خانگی آن را درست کنند.