کبد یکی از اعضای رئیسه بدن محسوب میشود که وظیفه رساندن تغذیه به اندامهای مختلف، رشد و نمو بدن را به عهده دارد
شفا آنلاین>سلامت>یک محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) گفت: مصرف انواع سسهای صنعتی، چیپس، پفک،
نوشابه و استعمال سیگار آسیبهای جبران ناپذیری را به سلامت کبد وارد
میکند.
به گزارش شفا آنلاین،حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در
خصوص کبد گفت: کبد یکی از اعضای رئیسه بدن محسوب میشود که وظیفه رساندن
تغذیه به اندامهای مختلف، رشد و نمو بدن را به عهده دارد. همچنین رفتار،
نگرش، رژیم غذایی، کیفیت و مقدار غذای مصرفی ما تاثیر مستقیمی روی سلامتی و
نشاط کبد دارد.
وی اظهار کرد: مصرف مواد غذایی
ناسالم، آب آلوده و انجام رفتارهای مضر مانند استعمال سیگار(Cigarette) میتواند سبب
ابتلا به بیماری هایی مانند چربی و عفونت کبد، افزایش آنزیمهای کبد، چاقی و
لاغریهای مفرط، بی خوابی، پر خوابی، احساس سنگینی، هپاتیت و سیروز کبدی
شود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: کبد در
پهلو راست بدن قرار گرفته و بزرگترین غده بدن است که وزن آن در مردان حدود
یک کیلو و ۳۰۰ گرم تا یک کیلو و ۵۰۰ گرم و در زنان بین یک کیلو تا یک کیلو و
۳۰۰ گرم محسوب میشود.
عظمایی با بیان اینکه کبد
نقش رشد و نمو، پاکسازی(Cleaning) سموم بدن و تصفیه خون را بر عهده دارد، عنوان کرد:
کبد بیش از ۵۰۰ هزار نوع آنزیم ترشح میکند و هر آنزیم از چندین نوع اسید
آمینه تشکیل شده، کبد مجهز به سلول هایی به نام کوپفر است که وظیفه بیگانه
خواری را بر عهده دارند یعنی چنانچه بزاق دهان و اسید معده نتوانند میکروبی
را که در اثر مصرف غذا یا آب آلوده وارد بدن شده است، از بین ببرند، کبد
سالم این کار را انجام میدهد.
وی تاکید کرد: کبد
محل ذخیره قند به صورت گلیکوژن و آهن به شکل فریتین است بنابراین در هنگام
گرسنگی کبد فرصتی برای پاکسازی و استفاده از مواد غذایی ذخیره شده پیدا
میکند و پس از مصرف اولین وعده غذایی، آن ماده غذایی سالم و تازه در کبد
ذخیره میشود. کبد همانند یک فیلتر به مواد غذایی مفید اجازه عبور میدهد و
مانع از ورود ترکیبات مضر میشود.
این محقق و
پژوهشگر طب سنتی در خصوص مواد غذایی مضر برای کبد تصریح کرد: افراد باید از
مصرف انواع تنقلات مانند چیپس، پفک، شکلات، شیرینی، ساندویچ، ترشی،
روغنهای جامد و مایع نباتی، قند و شکر (تمام قندهای راست گرا)، سسهای
صنعتی، برنج فاقد سبوس، ماکارونی، رب صنعتی، گوشت گاو، لبنیات بدون مصلح،
نوشابه، مواد غذایی پر چرب و دیر هضم خودداری کنند. همچنین یبوست مزمن نیز
نقش موثری در بروز کبد چرب دارد.
عظمایی تصریح
کرد: استفاده از مواد غذایی ناسالم موجب میشود که ریز مغذیهای مورد نیاز
سلولهای بدن جذب نشود و احساس کسالت و غمگینی در فرد به وجود میآید، تجمع
این مواد غذایی در نهایت منجر به از کار افتادن کبد میشود، همچنین علاوه
بر مصرف مواد غذایی مضر استفاده از آب و سرنگهای آلوده در ایجاد بیماری
هایی مانند هپاتیت وسیروز کبدی نیز دخالت دارد.
وی
توصیه کرد: اشخاص برای بهره مندی از کبدی سالم باید از انواع میوه و
سبزیجات سالم و طبیعی مانند کاهو، خیار، جعفری، هویج، روغن زیتون و کنجد،
انار، شاتوت، سالاد فصل همراه با لیموترش تازه، طبیعی، روغن زیتون بودار و
فاقد سس صنعتی استفاده کنند.
این محقق و پژوهشگر
طب سنتی اظهار داشت: مصرف انواع بذرهای ملین مانند خاکشیر، بارهنگ، تخم
ریحان، ترنجبین، کرفس، گیاهانی از قبیل اسطخودوس، بادرنجبویه، کاسنی، شاه
تره، کدو خورشتی و حلوایی، آلو خورشتی، انجیر، انگور، روزانه شش لیوان آب
نیم ساعت پیش از غذا یا ۲ ساعت پس از غذا، تمبر هندی، گوجه سبز به مقدار
محدود، مواد لبنی به همراه مسلهاتی مانند شوید، گل سرخ، پونه و نعناع، زرد
چوبه، گوشت گوسفند جوان و شیرخشت نقش موثری در تقویت و سالم ماندن کبد ایفا
میکند.
عظمایی تصریح کرد: مصرف مخلوطی از
عرقیجات شاه تره، کاسنی، کیالک، بومادران، گزنه، کرفس، خارشتر، خارخاسک و
گل ختمی به همراه عسل و سرکه سیب سبب پاکسازی بدن از سموم، از بین رفتن جای
جوش، چربی خون، رفع تب و خارش، باز شدن رنگ رخسار، افزایش نشاط و سلامتی
بدن میشود که افراد برای تهیه این معجون باید یک لیتر از هر کدام از این
عرقیجات را با هم ترکیب کنند و به مدت ۴۰ روز، روزانه سه لیوان از این
مخلوط میل کنند.