کد خبر: ۱۴۵۷۶۱
تاریخ انتشار: ۰۱:۱۵ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۵ - 2017March 17
شفاآنلاین :سلامت >تغذیه >توجه به تغذیه و مواد غذایی مصرفی در سفر بسیار مهم است و با رعایت چند نکته ساده می‌توان از سفر خود بیشترین لذت را برد.» او ادامه داد: «یکی از مواد غذایی مهم و حساس، آب مصرفی است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درخصوص مسمومیت غذایی در سفرهای نوروزی هشدار داد و گفت: «غذاهای همچون کباب‌کوبیده، الاوه و غذاهای آبکی بسیار فسادپذیر هستند.»


به گزارش شفا آنلاین زهرا عبدالهی با بیان اینکه در ایام عید سفرهای نوروزی به اوج خود می‌رسد، افزود: «توجه به تغذیه و مواد غذایی مصرفی در سفر بسیار مهم است و با رعایت چند نکته ساده می‌توان از سفر خود بیشترین لذت را برد.» او ادامه داد: «یکی از مواد غذایی مهم و حساس، آب مصرفی است. از آب چشمه، نهر و رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنید. همیشه آب‌های بطری بسته‌بندی شده همراه داشته باشید و باقیمانده آب بطری‌ها را در پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرار ندهید و اگر از سلامت آب در جایی بی‌اطلاع هستید، آن را بجوشانید و بعد مصرف کنید.»


او درخصوص مصرف غذا در طول سفر گفت: «خوردن غذاهای شور که غالباً در رستوران‌های بین‌راهی، غذاهای کنسروی و انواع فست‌فودها وجود دارد می‌تواند سلامت شما را به خطر اندازد. اگر به مسافرت می‌روید، سعی کنید غذای بیرون را خیلی کم‌مصرف کنید، اما اگر مجبور شدید در رستوران غذا میل کنید رستورانی را انتخاب کنید که ظاهر رستوران، وضعیت کارکنان آن و شرایط بهداشتی محیط مناسب و کارکنان آن کارت بهداشتی معتبر داشته باشند. درصورت مصرف مواد غذایی کنسروی قبل از مصرف20دقیقه بجوشانید و از مصرف کنسروهای بادکرده یا زنگ‌زده جدا خودداری کنید. همچنین توصیه می‌شود به‌جای سالاد و سبزی‌خوردن در رستوران‌ها که احتمال آلودگی آن زیاد است، ماست بخورید. البته یک‌راه ساده و مطمئن آن است که از منزل با خود گوجه‌فرنگی و خیار و لیموترش شسته شده همراه داشته باشید و در رستوران در کنار غذایی که سفارش می‌دهید، از گوجه‌فرنگی و خیار خردشده که همراه خود دارید استفاده کنید.»


عبدالهی عنوان کرد: «غذاهایی را که با خود به سفر می‌برید نیم‌پز نکنید، یا از همان اول غذا را کامل بپزید یا اینکه در مقصد اقدام به پخت آن کنید. غذاهایی مثل کتلت و کوکو یا تخم‌مرغ پخته برای سفر مناسب هستند و غذاهایی مثل الویه و کباب‌کوبیده، کالباس و سوسیس بسیار حساس و فسادپذیر هستند. غذایی که برای بین راه تهیه می‌کنید، نباید آبکی باشد.

 غذاهای آبکی مثل انواع خورش‌ها، سریع‌تر فاسد می‌شوند چون میکروب‌ها و باکتری‌ها در فضای مایع، محیط مناسب‌تری برای رشد و تکثیر دارند. غذایی را که برای سفر آماده می‌کنید، در طول راه کاملاً خنک نگهدارید.»


او در ادامه تاکید کرد: «به‌جای نوشابه‌های گازدار، همراه با غذا دوغ کم‌نمک و بدون گاز سفارش دهید. نوشابه‌های گازدار حاوی مقدار زیادی قند هستند، مقدار زیادی کالری وارد بدن می‌کنند که نتیجه‌اش اضافه‌وزن و چاقی است. ممکن است بگویید از نوشابه‌های بدون قند یا رژیمی استفاده می‌کنیم، ولی باید بدانید که حتی نوشابه‌های بدون قند هم حاوی مقادیر زیادی فسفات هستند که از جذب کلسیم غذا که برای استحکام استخوان‌ها ضروری است‌، جلوگیری می‌کند و نتیجه‌اش در درازمدت پوکی استخوان خواهد بود.»


عبدالهی درخصوص مصرف تنقلات در سفر گفت: «در طول راه به‌عنوان تنقلات، مقداری آجیل مثل نخودچی، کشمش، خرما، انجیر خشک، گردو، بادام، پسته و فندق کم‌نمک یا تخمه‌های کم‌نمک به همراه داشته باشید. این تنقلات بسیار سالم‌تر و کم ضررتر از چیپس، پفک و نوشابه‌های گازدار هستند. از خرید و مصرف چیپس‌هایی که به‌صورت فله عرضه می‌شوند خودداری کنید. این نوع چیپس‌ها معمولاً حاوی مقدار زیادی نمک و روغن است و ممکن است روغن مورد استفاده در تهیه آنها کیفیت مطلوبی نداشته باشد. به همین دلیل مصرف آنها حتی می‌تواند سرطان‌زا باشد.»
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بسیاری از افراد مایل‌اند در طول مسیر بساط پختن کباب و جوجه‌کباب برپا کنند که غذای سالم، مطبوع و با کیفیتی خورده باشند، توصیه کرد: «باید توجه داشت که گوشت و مرغ را از منزل و در ظرف یخ گذاشته و دقت کنید در طول راه و قبل از کباب کردن، کاملاً سرد نگهداری شود.

 از گوشت‌هایی که در هوای آزاد آویزان شده و به فروش می‌رسند، استفاده نکنید. انواع میکروب‌ها و تخم انگل‌ها با مصرف این گوشت‌ها که ممکن است خوب هم پخته نشوند، به بدن منتقل می‌شود. هنگام تهیه کباب و جوجه‌کباب، مواظب باشید که تمام قسمت‌های آن و بخصوص داخل آن کاملاً حرارت دیده و به‌خوبی پخته شود تا در صورت وجود آلودگی احتمالی، با پختن از بین برود. کبابی که خوب پخته شده باشد، قهوه‌ای رنگ است و اگر قسمت داخل کباب هنوز قرمز رنگ است، به این معنی است که پخته نشده و آلودگی احتمالی آن از بین نرفته است که نتیجه‌اش مسمومیت غذایی همراه با اسهال، استفراغ، دل‌درد و دل‌پیچه خواهد بود.»


هشدار درباره تاریخ مصرف فرآورده‌های گوشتی و لبنی
همچنین دفتر نظارت بر استاندارد صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال سازمان ملی استاندارد نیز با انتشار اطلاعیه‌ای از عموم هموطنان خواست با توجه به انجام سفرهای نوروزی و افزایش استفاده از غذاهای فوری (فست‌فودها) نظیر سوسیس و کالباس و محصولات لبنی به توصیه‌های این سازمان توجه کنند.


در اطلاعیه دفتر نظارت بر استاندارد آمده است: «هر نوع فرآورده گوشتی خریداری شده باید دارای تاریخ تولید و انقضای معتبر بوده و نوع و درصد گوشت به‌کار رفته، درج شده باشد.» این سازمان در اطلاعیه خود از مردم خواست تا در هنگام خرید توجه داشته باشند که محصول خریداری شده دارای نشان استاندارد باشد و از خرید محصولات فاقد این علامت خودداری شود. سازمان ملی استاندارد با اشاره به اینکه همه محصولات دارای نشان استاندارد معتبر مورد تائید این سازمان است، آورده است: «هموطنان می‌توانند برای اطمینان از معتبر بودن آن کد 10رقمی درج شده روی محصول را به سامانه 10001517 پیامک کنند. براساس این اطلاعیه، فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس و محصولات لبنی باید در یخچال نگهداری شود و حمل‌ونقل و توزیع این فرآورده‌ها تا زمان فروش باید با همین شرایط باشد و از قرار دادن آن در بیرون از یخچال خودداری شود.»
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: