کد خبر: ۱۴۵۶۵۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۰ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - 2017March 15
رییس شبکه هپاتیت ایران بر لزوم توجه بیشتر به مقابله با بیماری هپاتیت(hepatitis) در کشور اشاره کرد

شفا آنلاین>سلامت>رییس شبکه هپاتیت ایران بر لزوم توجه بیشتر به مقابله با بیماری هپاتیت(hepatitis) در کشور اشاره کرد و گفت: نحوه ابتلا افراد آسیب پذیر به خصوص زنان نشان می دهد که سیاستگذاران باید از پروتکل های درمان این بیماری حمایت جدی تری کنند.

به گزارش شفا آنلاین،دکترسیدموید علویان اظهار کرد: در همین راستا، پزشکان به موضوع غربالگری هپاتیت بیش ازپیش توجه کنند و هنرمندان و فیلم سازان هم با آثار خود جامعه را از اینگونه خطرات آگاه کنند.

علویان ادامه داد که در میان بیماران با سه زن مواجه شدم که هر سه آنان مبتلا به بیماری هپاتیت «سی» بودند. داستان زندگی آنها بسیار تأمل برانگیز است و این موضوع نشان می دهد که علاوه بر توجه جدی تر به این بیماری، باید اطلاع رسانی کامل تری از این بیماری انجام گیرد.

وی افزود: در واپسین روزهای سال که خود را برای شروع سالی نو آغاز می کنیم و در صدد زدودن تمام غبارها از چهره خانه و شهرمان هستیم، امیدواریم بتوانیم با درمان آنان، بیماری را از جان خسته شان بزداییم و سلامتی را به آنها باز گردانیم.

وی ادامه داد: زن 51 ساله از قشر ضعیف و آسیب پذیر جامعه که در 15 سالگی بدنبال ازدواج با مردی معتاد و آلوده به هپاتیت «سی» به اعتیاد تزریقی روی آورد. هرچند او پس چند سال از همسرش جدا شده و اعتیاد را کنار گذاشت اما پس از آگاهی از راه های ابتلا و احتمال انتقال بیماری هایی مانند ایدز و هپاتیت از طریق سرنگ مشترک به سلامتی خود مشکوک و در پی آزمایشات به بیماری خود پی برده بود.

علویان گفت: زن 33 ساله دیگری با مردی معتاد ازدواج کرد و پس از جدایی از همسر نیز رفتار پرخز اعتیاد تزریقی را ادامه داد و زمانی که تحت پوشش بهزیستی قرار گرفته و متوجه ابتلای خود به هپاتیت «سی» شد.

وی ادامه داد: زن 66 ساله ای که پنجاه سال قبل وقتی 16 سال را پشت سر می گذاشت با جوانی ازدواج کرد که متاسفانه معتاد بود و 10 سال به همراه همسر اعتیاد تزریقی را تجربه کرد. هرچند وی از همسرش جدا شده و اعتیادش را ترک کرد اما اکنون پزشکان به دلیل پلاکت پایین خون و آزمایشات مختلف متوجه هپاتیت «سی» وی شده اند که متاسفانه این فرد به سیروز کبدی هم مبتلا شده است.

هپاتیت به معنی التهاب در پارانشیم کبد است و به دلایل مختلفی می ‌تواند ایجاد شود که بعضی از آنها قابل سرایت هستند و برخی مسری نیستند. هپاتیت ویروسی منجر به عفونت کبدی می‌ شود.

عامل بیماری هپاتیت ویرال یک ویروس است و در ابتدا می ‌تواند مثل یک سرماخوردگی بروز کند؛ ولی بیماری مزمن هپاتیت 'C' بر عکس سرماخوردگی معمولی به دلیل از کار افتادن کبد و مشکل بودن درمان می‌ تواند حیات بیمار را تهدید کند.

بیشتر مبتلایان به هپاتیت از نوع C و B علائمی ندارد. برخی از این بیماران علائم سرشتی عفونت ویروسی را نشان می‌دهند از قبیل خستگی، دل درد، درد عضلانی و تهوع و بی اشتهایی، ولی در موارد پیشرفته علائم نارسایی کبدی بروز می‌کند که شامل تورم شکم، اندام ها، یرقان و خونریزی‌های گوارشی و ... است.
برچسب ها: هپاتیت ، پزشکان ، بیماری
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: