شفا آنلاین>تغذیه>سیر اگرچه دارای انواع خواص درمانی(Therapeutic) بوده و برای پوست مفید است، اما
سیر پخته سرشار از انواع خواص مختلف برای بدن است که شاید کمتر کسی آن را
بداند.
به
گزارش شفا آنلاین، این ماده غذایی سرشار از
آنتیاکسیدان، ویتامین(Vitamin) و مواد معدنی است؛ بنابراین مصرف روزانه آن
روشی طبیعی و خوب برای دورشدن از بیماریها و مشکلات سلامتی است. اکثر خواص
این ماده غذایی بهسرعت تأثیر خود را برجای میگذارد؛ بهخصوص زمانیکه آن
را بهصورت طبیعی و بدون افزودنی مصرف کنید.
یک ساعت بعد از مصرف
یک
ساعت بعد از مصرف 6حبه سیر(Garlic) پختهشده، بدن آن را هضم کرده و مواد مغذی مفید
آن مانند آلیسین، ویتامینهای گروه B و مواد معدنی مانند منگنز را جذب
میکند. علاوه بر این به کمک فیبرهای آن عملکرد رودهها نیز تحتتأثیر قرار
میگیرد.
دو تا 4 ساعت بعد از مصرف
آنتیاکسیدانهای
موجود در سیر شروع به حرکت بهسمت خون کرده و به سلولهای بدن میرسند.
بهاینترتیب از سلولها در برابر اثرات آسیبرسان و مضر رادیکالهای آزاد
محافظت میکنند. همچنین ترکیب فعال آن یعنی آلیسین به کاهش وجود سلولهای
بیمار و بدخیم کمک میکند.
4 تا 6ساعت
آلیسین
سیر شروع به فعالکردن سوختوساز بدن و فرایندهای دفع مازاد مایعات و
چربیها میکند. قدرت ضدالتهابی بالای این ترکیب باعث کاهش ورم بافتها شده
و عملکرد کلیهها را بهبود میدهد.
6 تا 7ساعت
خواص ضدباکتریایی سیر قدرت کافی را در اختیار دستگاه ایمنی بدن قرار میدهد تا با باکتریها مقابله کرده و بدن را ایمنسازی کند.
بین 6 تا 10ساعت بعد
ویتامینها،
مواد معدنی و ترکیبات گوگردی موجود در سیر مانع از اکسایش سلولها شده و
اکسیژنرسانی را تحریک میکند. این کار باعث ممانعت از روند زودهنگام پیری و
بروز علائم آن میشود.
خواص شگفتانگيز!
واکنشهای ایمنی بدن افزایش پیدا
میکند. روند دفع فلزات سنگین از بدن با سرعت بیشتری انجام میشود. سلامت
استخوانها افزایش مییابد و احساس خستگی کمتر میشود. راندمان جسمی و روحی
افزایش مییابد. طول عمر سلولها بیشتر و از تشکیل رگهای واریسی پیشگیری
میشود. سلامت مفاصل بهبود مییابد. ریهها پاکسازی و تمیز میشوند. همچنین
موجب دفع انگلهای روده میشود. میزان قند خون کنترل شده و از بروز یبوست
پیشگیری و با آن مقابله میشود. خطر بروز عفونت در دستگاه ایمنی کاهش
مییابد.
ترکیبات
فعال سیر در بدن رخنه کرده و عملکردهای حفاظتی از دستگاههای حیاتی بدن
شروع میشود و میزان کلسترول و تریگلیسیرید خون کاهش پیدا میکند. رگها
تمیز و پاکسازی شده، نرمی و خاصیت ارتجاعی آنها بیشتر، فشارخون تنظیم و
کنترل میشود.
مزيت سير پخته و روش تهيه
باوجود
اینکه برخی متخصصان تأکید زیادی در مصرف سیر خام برای دریافت 100درصدی
خواص آن دارند، برخی دیگر نیز مصرف سیر پختهشده در فر را برای دریافت خواص
آن توصیه میکنند. مزیت این شیوه این است که مصرف سیر راحتتر شده و
سمزدایی از بدن با سهولت بیشتری انجام میگیرد. برای این کار به 6حبه سیر
نیاز دارید. کافی است که سیرها را تمیز کرده و پس از گذشت 20دقیقه، آنها
را در فر قرار دهید تا نرم شوند. درنهایت آنها را از فر درآورده و اجازه
دهید تا خنک شوند و میل کنید. زمانیکه این 6حبه سیر را میل میکنید، لازم
است که در 24ساعت آینده به میزان حداقل دو لیتر آب بنوشید و از مواد غذایی
زودهضم مانند سبزیجات بیشتر استفاده کنید.