مواد غذایی که در اختیار شرکت کنندگان قرار میگرفت یا غلات کامل بود یا شامل غلات تصفیه شده میشد.
شفا آنلاین:مطالعات
گذشته نشان دادهاند که دریافت غلات کامل و سبوسدار <And whole-grain whole-grain intake>و رژیم غنی از فیبر
به کنترل قند خون و افزایش حساسیت به انسولین کمک میکند. با این حال، در
مورد تاثیر غلات کامل و فیبر بر کاهش وزن اتفاقنظر وجود ندارد. بدین منظور
محققان به مدت 8 هفته مطالعهای را روی 81 زن و مرد 65-40 ساله انجام
دادند. به گزارش
شفا آنلاین:مواد
غذایی که در اختیار شرکت کنندگان قرار میگرفت یا غلات کامل بود یا شامل
غلات تصفیه شده میشد. از شرکتکنندگان خواسته شد فقط غذایی را که برای
آنها فراهم شده مصرف کنند تا اطمینان حاصل شود فقط تفاوت در غذای مصرفی
آنها نوع غلات است. همچنین از آنها خواسته شد آنچه نخوردهاند را برگردانند
و میزان معمول فعالیت بدنی خود را ادامه دهند.
برای
2 هفته اول افراد غذای یکسانی دریافت کردند و کالری مورد نیاز هر فرد مشخص
شد. سپس به طور تصادفی به 2 گروه دریافت کننده غلات کامل یا غلات تصفیه
شده تقسیم شدند. نوع غذا، ساختار وعده غذایی، انرژی و درشت مغذیهای
دریافتی در دو گروه مشابه بود. سپس اثرات حاصل از مصرف غلات کامل و غلات
تصفیه شده روی میزان سوخت و ساز در حال استراحت، انرژی از دست رفته از طریق
مدفوع و نیز احساس سیری و گرسنگی مقایسه شد. وزن، میزان سوختوساز، قند
خون، انرژی مدفوع و احساس سیری و گرسنگی اندازهگیری شد.
نتایج
نشان داد در گروه دریافت کننده غلات کامل در مقایسه با گروه دیگر میزان
سوختوساز در حال استراحت بالاتر و انرژی از دست رفته از طریق مدفوع بیشتر
بود. افزایش انرژی از دست رفته از طریق مدفوع به علت دریافت فیبر اضافی
نبود بلکه به علت اثر فیبر روی قابلیت هضم سایر اجزای غذا بود.
شرکت
کنندگانی که غلات کامل مصرف کرده بودند نسبت به گروه دوم روزانه 100 کالری
بیشتر انرژی از دست میدادند. این میزان انرژی معادل 30 دقیقه پیادهروی
سریع یا یک عدد کلوچه کوچک است.
نکته
عملی: جایگزین کردن غلات کامل مانند برنج قهوهای و نانهای سبوسدار به
جای غلات تصفیه شده مانند برنج سفید و نانهای سفید به کاهش وزن کمک
میکند.سپید
منبع: Your Doctor