کد خبر: ۱۴۴۴۱۸
تاریخ انتشار: ۰۱:۱۵ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - 2017March 06
رئیس انجمن سکته مغزی ایران
55بیمارستان در سراسر کشور در حال فعالیت بر روی مساله درمان سکته مغزی حاد هستند، هنوز تا درمان استاندارد بین‌المللی فاصله داریم و با گسترش بخش درمان این بیماری در سراسر کشور می‌توانیم شاهد نتایج بسیار موثری باشیم.
       

شفا آنلاین:بابک زمانی، رئیس انجمن سکته مغزی ایران با اشاره به اینکه هنوز تا درمان استاندارد بین‌المللی سکته مغزی حاد فاصله داریم، می‌گوید:« 300 درمان موفق در ۵۵ بیمارستان طی ۶ ماه گذشته انجام گرفته است.»

سسیتم درمانی ایران در درمان سکته مغزی چگونه است؟
به گزارش شفا آنلاین:به نقل از سپید سکته مغزی<heart attack> دومین علت مرگ و میر در ایران به شمار می‌رود و می‌توان گفت که در درمان سکته مغزی حاد بسیار عقب هستیم و باید اقدامات زیادی در این راستا صورت بگیرد.


هر چند که در موضوع «پیشگیری مهمتر از درمان است» تردیدی برای کسی وجود ندارد، اما در زمینه درمان سکته مغزی حاد عقب هستیم و باید اولویت درمانی دراین زمینه را مدنظر قرار دهیم. در درمان سکته مغزی حاد از سطح بین‌المللی فاصله داریم. از دو سال پیش این مساله جزو برنامه‌های ملی وزارت بهداشت قرار گرفت و با همکاری انجمن سکته مغزی اقدامات لازم در دست انجام است.
چندی پیش وزیربهداشت minester of health>قول داد، مراکزی که جهت درمان اورژانسی سکته مغزی تجهیز شده‌اند را افزایش دهد، آیا این اتفاق افتاد؟

55بیمارستان در سراسر کشور در حال فعالیت بر روی مساله درمان سکته مغزی حاد هستند، هنوز تا درمان استاندارد بین‌المللی فاصله داریم و با گسترش بخش درمان این بیماری در سراسر کشور می‌توانیم شاهد نتایج بسیار موثری باشیم. تجهیز و ساخت مراکز برای سکته مغزی زمان‌بر است، لذا وزارت بهداشت هم برنامه‌های خود را دنبال می‌کند. از اواسط تابستان در 55 بیمارستان مربوطه 300 درمان سکته مغزی حاد موفق انجام گرفته و 1500 ثبت بیماری در این مدت داشته‌ایم و این آمار بسیار شگفت‌انگیزی است چرا که در حدود 2 سال پیش به شدت در حوزه درمان حاد سکته مغزی عقب بوده‌ایم. در کشور سیستم ثبت بیماری سکته مغزی حاد وجود ندارد تا آمار دقیقی در این زمینه ارائه دهیم ولی آنچه مشخص است این بود که از اواسط سال جاری وزارت بهداشت این سیستم ثبت را فقط در مورد سکته مغزی راه‌ انداخته و در 55 بیمارستان فعال در حوزه درمان سکته مغزی ثبت بیماری صورت می‌گیرد.
درحال حاضر چه مشکلی در زمینه درمان سکته مغزی جود دارد ؟
تا ۵ سال پیش یکی از مشکلات بزرگ هزینه دارو RTPA بود، اما در حال حاضر هزینه آن یک میلیون تومان است که تحت پوشش بیمه قرار گرفت و بعد از اجرای طرح تحول سلامت فقط ١٠ درصد آن پرداخت می‌شود.

نشانه‌های سکته مغزی چیست که باید همیشه مورد توجه باشد؟
اختلال تکلم، کج شدن صورت و ضعف در دست به صورت ناگهانی از علائم و نشانه‌های سکته مغزی است که باید بسیار جدی گرفته شود و خانواده‌ها بلافاصله با 115 تماس بگیرند. 3 ساعت ابتدای بروز سکته مغزی در درمان آن بسیار حائز اهمیت است و یک زمان طلایی محسوب می‌شود و در مواردی حداکثر تا 5/4ساعت هم ممکن است ، بنابراین خانواده‌ها نباید به هیچ عنوان علائم سکته مغزی را دست کم بگیرند.
سپید: درحال حاضر سکته مغزی در کدام سنین رخ می‌دهد؟
سکته مغزی با وجود شیوع در سنین بالا، در سنین بین ٢٠ تا ۴٠ سال و حتی در نوزادان هم اتفاق می‌افتد. البته خیلی از سکته‌های مغزی کودکان به عنوان سکته مغزی شناخته نمی‌شود. اما آمار دقیقی در مورد شیوع سکته مغزی در کودکان و مرگ و میر آنها بر اثر این عارضه، وجود ندارد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: