اصل اول :
خطر پوکی استخوان مشکلی
است که سالها پیش از سن یائسگی، روند آن آغاز میشود و با شروع این دوران
سرعت بیشتری به خود میگیرد. نقش ویتامین D در استحکام استخوانها و جذب هرچه
بیشتر کلسیم، از بیشترین اهمیت برخوردار است. و توجه به منابع غذایی حاوی
کلسیم بسیار مهم است
اصل دوم :
اختلالات خلقی
همچون افسردگی، اضطراب، استرس و برهم خوردن خواب از مسائل دیگری است که فرد
یائسه با آن درگیر است و ویتامین12 B میتواند بسیاری از این اختلالات را
تخفیف دهد و آرامش روحی روانی را برای وی در پی داشته باشد. برای تامین
ویتامین12 B در افراد یائسه باید دستکم هفتهای 3 بار و هر بار یک وعده کامل
غذایی شامل مرغ، ماهی و تخم مرغ میل شود.
اصل سوم :
ریبوفلاوین
لیموشیرین یا ترش، گریپفروت، پرتقال و نارنگی، نقش مهمی در سلامت فرد
یائسه به عهده دارد. گر گرفتگی، بی نظمی های قاعدگی، تحریک پذیری واژن
ازجمله عوارضی است که با مصرف مقادیر کافی ریبوفلاوین به میزان زیادی کنترل
میشود. ازاین رو توصیه میشود روزانه حداقل یک واحد از این میوه به طور
منظم مصرف شود.
اصل چهارم :
خشکی پوست ، خشکی
واژن ، دردهای پراکنده سینه از عوارض آزاردهنده دیگری است که برای فرد
یائسه زیاد اتفاق می افتد. ازاین رو باید با مصرف کافی ویتامین A جلوی این
گونه عوارض را گرفت یا آنها را تخفیف داد. از غذاهایی که حاوی مقادیر کافی
ویتامین A هستند، میتوان به جگر تازه، هویج، گوجه فرنگی، سیبزمینی و انواع
صیفی جات شامل طالبی و خربزه اشاره کرد. ازاینرو روزانه یک واحد از این نوع
غذاها البته با حفظ تنوع روزانه میتواند ویتامین A مورد نیاز را برای فرد
تامین کند.
اصل پنجم :
غذاهای دریایی فراموش
نشود. میگو، ماهی، خرچنگ علاوه بر این که حاوی مقادیر زیاد اسیدهای چرب
امگا 3 هستند، از نظر ترکیبات ید نیز بسیار غنیاند. ید علاوه بر این که از
بیماریهای تیروئیدی که در این سن زیاد دیده میشوند، پیشگیری میکند، مانع
بروز بیماریهای فیبروکیستیک پستان نیز میشود. همچنین اسیدهای چرب امگا 3
علاوه بر این که سلامت قلب را تامین میکند، در حفظ سلامت استخوانها نیز
نقشی کلیدی دارد. به همین دلیل دست کم 4 بار در هفته یک وعده غذایی کامل از
میگو، ماهی یا خرچنگ باید جزو رژیم اصلی فرد یائسه باشد.
پزشک آنلاین