به گزارش شفا آنلاین، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی صبح امروز در مجمع ملی سلامت که در محل سالن همایشهای رازی در حال برگزاری است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی در دو حوزه تأمین پروتئین گیاهی و پروتئین دامی کشور نقش دارد.
حجتی خاطرنشان کرد: خوشبختانه ما در تأمین پروتئین
دامی با مشکل چندانی مواجه نبودیم اما در مورد پروتئین گیاهی در بحث کود به
عنوان مکمل غذایی گیاهان و سموم برای دفع آفات با چالشهای جدی روبهرو
بودهایم.
وی افزود: با رفع مشکلات واردات سموم و کودهای
شیمیایی ما توانستیم یک بار دیگر سموم مجوزدار قدیمی را مورد بازبینی قرار
دهیم و موارد کم خطرتر این محصولات برای مصرف جایگزین شد.
وی با ذکر این نکته که بیشترین مشکل در حوزه پروتئین گیاهی نحوه مصرف این مواد بوده، خاطر نشان کرد: همانطور که انسان با بدغذایی دچار آسیب میشود، گیاهان نیز برای رشد مطلوب نیاز به یک رژیم غذایی و دارویی مناسب دارند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: مشکلی که در مورد سموم و کود با آن مواجه بودیم این بود که ساز و کار مشخصی برای عرضه کود وجود نداشت. در عرصه مصرف نیز کشاورزان به خاطر مواجهه با مشکلات متعدد و قرار گرفتن در معرض نابودی محصول دچار بدمصرفی میشدند.
وی در مورد دستاوردهای جهاد کشاورزی عنوان کرد در حال حاضر 3500 فروشگاه عرضه سموم در کشور ساماندهی شد و هزار کلینیک گیاه پزشکی با 4 هزار کارشناس تشکیل شده است و باید به تدریج به این سمت پیش برویم که هیچ سمی بدون انجام کارشناسی در اختیار کارشناسان قرار نگیرد.
حجتی با اشاره به بازنگریهای انجام شده و امضای تفاهم نامههای متعدد، در مورد دیگر دستاوردهای وزارت جهاد کشاورزی گفت: تا کنون 1082 فقره کود در کشور به دلیل کیفیت پایین و یا پر خطر بودن، در فهرست ممنوعه قرار گرفته است.
وی در پایان با اشاره به ثبت 32 برند کود زیستی برای جایگزینی کودهای شیمیایی ابراز امیدواری کرد تا این رقم در آینده افزایش پیدا کند و توجه به تولید محصولات ارگانیک گیاهی برای حفظ سلامت مردم در اولویت قرار گیرد.