شفا آنلاین:دو راهکار متفاوت برای پیشگیری از سردرد از طریق رژیم غذایی وجود دارد. روش اول، حذف مواد غذایی و نوشیدنیهایی است که سبب بروز سردرد می شوند و روش دوم، پیروی از رژیم غذایی است که ترکیبات آن از بروز سردرد جلوگیری میکند. این نتایج با بررسی بیش از 180 مطالعه انجام شده در زمینه میگرن و رژیم غذایی به دست آمده است. یک از مهمترین محرکهای سردرد کافئین است.
به گزارش شفا آنلاین:اگر شما
روزانه عادت به مصرف 3 یا 4 فنجان قهوه داشته باشید و سپس مصرف آن را به
طور ناگهانی قطع کنید به احتمال زیاد به سردرد ناشی از ترک مصرف کافئین
مبتلا میشوید. از طرفی مصرف مقادیر زیاد کافئین نیز میتواند سبب بروز
اضطراب، علائم افسردگی و سردرد شود. محرک دیگر که سبب بروز میگرن میشود
مونوسدیم گلوتامات (MSG) است که به انواع غذاهای فرآوری شده از جمله غذاهای
منجمد یا کنسرو شده، سوپها، سس سالاد، سس کچاپ، سس باربیکیو و ...اضافه
میشود.
نیترات نوعی نگهدارنده بوده و در گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس و
همبرگر وجود دارد. مطالعات نشان داده 5 درصد افراد مبتلا به میگرن احتمالا
بعد از مصرف نیترات به حمله میگرن مبتلا میشوند.
همچنین
مطالعات نشان داده که رژیم غذایی کمچرب، کمکربوهیدرات یا حاوی مقادیر
بالای اسید چرب امگا -3 و مقادیر کمتر اسید چرب امگا - 6 از بروز سردرد
پیشگیری میکنند. رژیمهای کمچرب که کمتر از 20 درصد انرژی روزانه را از
چربی تامین میکنند علاوه بر پیشگیری از سردرد سبب کاهش وزن و پیشگیری از
بروز بیماری قلبی میشوند. رژیمهای غذایی کمکربوهیدرات نیز، اگرچه سبب
کاهش دفعات سردرد میشوند، باید تحت نظارت دقیق پزشکی انجام شوند. یکی از
رژیمهای غذایی مفید برای افراد با دفعات زیاد ابتلا به حملات میگرن افزایش
امگا - 3 و کاهش امگا - 6 است. بدین منظور مصرف دانه بزرگ و ماهی سالمون و
خودداری از مصرف بادام زمینی توصیه میشود. به طور کلی به افراد مبتلا به
میگرن توصیه میشود مصرف کافئین و غذاهای فرآوری شده را محدود کنند و
مقادیر زیاد میوه، سبزیجات و ماهی مصرف کنند.
منبع: سپید
Your Doctor