در این روزهای سرد زمستانی، هیچ چیز به اندازه یک سوپ داغ و خوشمزه گرم تان نمی کند. در ادامه طرز تهیه سه نوع سوپ مقوی را به شما آموزش خواهیم داد.
آش نخود
- پیاز (نگینی خردشده): 2 عدد
- گندم (پوست گنده و خیس شده): 1 پیمانه
- نخود (خیس شده): 1 پیمانه
- ماست: 1 پیمانه
- آب گوشت: 1 پیمانه
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- روغن زیتون: 2 ق س
- پاپریکا: 2 ق س
روش پخت:
1-
داخل تابه ای پیاز را به همراه روغن زیتون تفت دهید تا سبک شود. سپس به آن
نمک و فلفل زده، پس از اینکه پیاز طلایی رنگ شد؛ گندم و نخود (از 12 ساعت
قبل با مقداری آب خیس و در این حین چند بار آب آن عوض شده) را افزوده و با
مقداری آب روی حرارت ملایم بگذارید تا به جوش آید. سپس در آن را بسته و روی
حرارت ملایم بگذارید تا پخته و لعاب بیندازد.
2- آب گوشت را به مواد افزوده و به مدت 30 دقیقه دیگر بگذارید تا بپزد.
3-
15 دقیقه قبل از سرو، 1 پیمانه از آش را برداشته داخل کاسه ای با ماست
مخلوط کنید و به آن بیفزایید. سپس با آن مخلوط کرده و بعد از چند جوش از
روی حرارت بردارید. بعد داخل ظرفی کشیده و با پاپریکا که از قبل در 1 قاشق
سوپخوری روغن زیتون تفت داده شده، تزیین و سرو کنید.
سوپ چغندر
سارا خسرویان
مواد مورد نیاز:
- چغندر (رنده شده): 1 پیمانه
- هویج (رنده شده): یک دوم پیمانه
- سیب زمینی (رنده شده): یک دوم پیمانه
- سرکه: 2 ق س
- قرص عصاره مرغ: 2 عدد
- آب جوش: به میزان لازم
- ورمیشل: یک چهارم پیمانه
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- روغن مایع: 3 ق س
روش پخت:
1- چغندر را به همراه روغن داخل تابه ای ریخته و به مدت 5 دقیقه تفت دهید.
2-
به ترتیب سرکه، هویج و سیب زمینی را به چغند افزوده و تفت دهید. عصاره مرغ
را به همراه آب جوش به مواد اضافه کرده و بگذارید تا همه مواد با هم
جوشیده و پخته شود.
3- در آخر نمک و فلفل آن را اندازه کرده، سپس ورمیشل را به آن بیفزایید و بگذارید تا بپزد.
آش انار
مینا مدنی
مواد مورد نیاز:
- بلغور: 1 پیمانه
- برنج: 1 پیمانه
- نخود (نیم پز شده): 1 پیمانه
- سبزی آش: 1 کیلوگرم
- پیاز (سرخ شده): 1 پیمانه
- آب انار: 6 یپمانه
- گلپر و سماق: به میزان لازم
- گردو (نگینی خرد شده): 1 پیمانه
- نمک، فلفل، زردچوبه و نعنا داغ: به میزان لازم
روش پخت:
1-
بلغور، برنج (از قبل به صورت جداگانه با مقداری آب خیس و در این فاصله چند
بار آب آن عوض شده) و نخود را داخل قابلمه ای با مقداری آب روی حرارت
بگذارید تا بپزد.
2- آب انار، سبزی (اسفناج، جعفری، تره، گشنیز و نعنا) و پیاز سرخ شده را به مواد افزوده و بگذارید تا سبزی بپزد.
3- نمک، فلفل زردچوبه، سماق، گردو و گلپر را به مواد اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه بگذارید تا بجوشد.
4- آش آماده شده را داخل ظرفی سرو کرده و با دانه های انار و نعناداغ تزیین کنید.