کد خبر: ۱۴۱۹۴۱
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۰ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - 2017February 12
تماس مواد غذایی داغ با ظروف یکبار مصرف ممکن است باعث انتقال مقادیر جزئی ترکیبات شیمیایی از جمله مونومرها یا پلاستی سایزرها به داخل ماده غذایی شود.
شفا آنلاین>سلامت>معاون اداره کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو در خصوص تماس مواد غذایی داغ با ظروف یکبار مصرف هشدار داد.

به گزارش شفا آنلاین، سمیره صباح، معاون اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو با توجه به آغاز ایام فاطمیه و استفاده بیش از پیش مردم از ظروف یکبار مصرف در مراسم‌های این ایام گفت: تماس مواد غذایی داغ با ظروف یکبار مصرف  ممکن است باعث انتقال مقادیر جزئی ترکیبات شیمیایی از جمله مونومرها یا پلاستی سایزرها به داخل ماده غذایی شود.

وی از وینیل کلرید به عنوان عامل ایجاد سرطان کبد در مدل های حیوانی و همچنین انسانی نام برد و تصریح کرد: مسمومیت شدید با این ترکیب باعث افسردگی سیستم عصبی مرکزی و آسیب جدی به کبد می‌شود.


وی گفت: پرکاربردترین ترکیب شیمیایی مورد استفاده در تولید ظروف پلیمری یا همان ظروف یکبار مصرف، وینیل کلرید که مونومری از پلی وینیل کلرید(PVC) و استایرن است که در تولید بیشتر پلاستیک‌ها کاربرد دارد.

صباح با اشاره به اینکه مونومرهای وینیل کلرید همانطور که از بسته ماده غذایی وارد چربی می‌شوند، وارد آب نیز می شوند؛ عنوان کرد: ثابت شده است که آب معدنی نگهداری شده در بطری های PVC حاوی مقادیری وینیل کلرید است که مقدارش در یک لیتر آب بعد از 6ماه به 1700 میلی گرم می‌رسد کما اینکه در کشورهایی که مصرف آب بسته بندی شده در ظروف متدوال است، بدن هر فرد روزانه 120 نانوگرم وینیل کلرید دریافت می‌کند.

صباح اضافه کرد: این میزان وینیل کلرید در روغن‌های پخت و پز بیشتر است و به 8.14 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن می‌رسد.

وی درباره آسیب‌های ناشی از استایرن اظهار داشت: این ماده بر کلیه‌ها و کبد اثرات سمی می‌گذارد و باعث تجمع آب میان بافتی در ریه و بی نظمی در ضربان قلب می‌شود. به نظر می‌رسد که این ترکیب به راحتی از ظروف بسته‌بندی جدا شده و وارد ترکیبات چربی شود.

برچسب ها: موادغذایی ، ظروف ، شیمیایی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: