کد خبر: ۱۴۱۶۲۰
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۰ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ - 2017February 09
سبک زندگی در ابتلا به سرطان موثر است، غذاهای چرب، چاقی، غذاهای ناسالم و ورزش نکردن می تواند در ابتلا به بسیاری از سرطان ها از جمله سینه تاثیر داشته باشد.
شفا آنلاین>سلامت>دبیر علمی سمینار تازه های سرطان سینه متاستاتیک گفت: براساس مطالعه موردی، آمار مبتلایان به سرطان سینه با متاستاز در ایران بیشتر از کشورهای اروپایی است‌.

به گزارش شفا آنلاین، دکتر عصمت السادات هاشمی امروز پنجشنبه در سمینار علمی یک روزه تازه های سرطان سینه متاستاتیک افزود: در کشورهای اروپایی بین 5 تا 10 درصد از بیماران مبتلا به سرطان سینه در همان بدو تشخیص دارای متاستاز هستند.
متاستاز به گسترش و مهاجرت سلول ‌های سرطانی از بافت مبتلا به سرطان به بافت‌ های دیگر، گفته می‌ شود.
متاستاز دارای دو حالت است که در نوع اول از همان ابتدای ابتلا به سرطان سینه فرد دارای متاستاز است و در این حالت سرطان علاوه بر سینه، اعضای دیگر بدن را نیز درگیر می کند، در نوع دوم در فرد مبتلا به سرطان، پس از مدتی سایر ارگان ها به سرطان های دیگر دچار می شود.
سرطان ها توانایی درگیری ارگان های دیگر را دارند و در مورد سرطان سینه هم این موضوع صادق است و می تواند به اعضای دیگر بدن هم دست اندازی کند.
وی اظهار کرد: آمار دقیق این بیماری در کشور مشخص نیست، اما آمار مراجعان به پژوهشکده سرطان سینه نشان می دهد که بیماران سرطان سینه متاستاز 17 درصد دارند.

وی با اشاره به اینکه با بهره گیری از امکانات و تجهیزات پیشرفته می توان طول عمر بیشتری را برای این گونه بیماران سرطان سینه متاستاتیک فراهم کرد، گفت: در صورتی که بیماران در مراحل اولیه ابتلا مراجعه و درمان های کامل را دریافت کنند، حدود 90 درصد احتمال زنده ماندن آنان در طول پنج سال اول بیماری وجود دارد.


هاشمی ادامه داد: اگر در مرحله سوم ابتلا به بیماری به پزشک مراجعه کند احتمال بقا در پنج سال به 60 درصد کاهش می یابد و کسانی که در ابتدا دارای متاستاتیک هستند، احتمال بقای پنج ساله آنها حدود 30 درصد است.

وی بر لزوم اقدام به موقع تشخیصی و درمانی سرطان سینه تاکید کرد و گفت: با اقدام به موقع می توان بیماری را کنترل کرد.

*** شایع ترین عضو درگیر در متاستاز سرطان سینه، استخوان است
عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان سینه جهاد دانشگاهی، شایع ترین عضو درگیر در متاستاتیک سرطان سینه را استخوان اعلام کرد و گفت: هرچند غدد لنفاوی زیر بغل اولین محل درگیر در سرطان سینه است، اما شایع ترین عضو درگیر این عارضه، استخوان است.

هاشمی با اشاره به اینکه برخی از تومورهای سرطانی تهاجمی هستند، اظهار کرد: هرچه بیماران زودتر به پزشک مراجعه کنند، می توان آن را کنترل کرد و احتمال وجود متاستاز هم در شروع بیماری کمتر است.


وی ادامه داد: تا چند سال پیش، بیشتر متخصصان بر این باور بودند که برای این گونه بیماران ضرورتی به انجام جراحی نیست و این کار بر روند کنترل بیماری و میزان بقای آنان تاثیری ندارد، اما مطالعات اخیر نشان داد که انجام عمل جراحی نه تنها بر کاهش عود موضعی بیماری تاثیرگذار است، بلکه می تواند منجر به افزایش بقای بیماران شود، البته قدم اول درمان این بیماران، شیمی درمانی و سپس جراحی است.


دبیر علمی سمینار تازه های سرطان سینه متاستاتیک گفت: این افراد باید به پزشکان آنکولوژی برای انجام شیمی درمانی به منظور کنترل متاستاز مراجعه و سپس با عمل جراحی، سرطان سینه را درمان کنند.


هاشمی به عوامل محیطی در بروز سرطان اشاره کرد و گفت: سبک زندگی در ابتلا به سرطان موثر است، غذاهای چرب، چاقی، غذاهای ناسالم و ورزش نکردن می تواند در ابتلا به بسیاری از سرطان ها از جمله سینه تاثیر داشته باشد.


هاشمی، ارایه چالش های این حوزه، بررسی راهکارهای مناسب برای درمان، انتقال تجربیات افراد برجسته و بیان آخرین دستاوردها را از مهمترین اهداف برگزاری این سمینار اعلام کرد.

وی به حضور متخصصان رشته های مختلف پزشکی در این رویداد علمی اشاره کرد و گفت: تازه های روش های شیمی درمانی، روش های تصویربرداری و اعمال جراحی در این سمینار ارایه می شود.

مدالیته های تشخیص متاستاز سرطان و پاسخ به درمان، نقش جراحی تومور اولیه در درمان سرطان سینه متاستاتیک و کاربردهای روش تصویر برداری مداخله ای در درمان متاستازهای سرطان سینه از جمله موضوعات ارایه شده در این سمینار است.


جنبه های اخلاقی و روان شناختی درمان بیماران متاستاتیک و مروی بر‌ گایدلاین های معتبر در زمینه متاستازهای سرطان سینه از دیگر موضوعات ارایه شده در این برنامه علمی است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: