به گزارش شفا آنلاین، محمدتقی جغتایی، در ارتباط با هفته آگاهی از مغز گفت: این هفته سالهاست که در دنیا نامگذاری شده و کشورهای پیشرفته جهان برنامههایی را به همین مناسبت اجرا میکنند و امسال برای دومین بار برنامه های متنوعی متناسب با سن و با توجه به نیاز اقشار گوناگون جامعه با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرا میشود.
وی تصریح کرد: هدف از نامگذاری این هفته به نام «هفته آگاهی از مغز» و اجرای برنامههای آموزشی در ارتباط با مغز و کارکردهای آن، ارتقای بهداشت مغز در جامعه است، چون مغز فرمانده بدن و ارگانی است که تمام فعالیتها، رفتار، غرایز، هیجانات، اراده و تفکر را رهبری می کند؛ به همین دلیل دانشمندان و محققین به دنبال آن هستند که بتوانند عامه مردم از آگاهی مغزشان اطلاع پیدا کنند و به بهداشت و سلامت مغزشان توجه بیشتری کنند و همانطور که دیگر ارگانهای بدن را کنترل،مغزشان را نیز کنترل کنند.
رئیس انجمن علوم اعصاب ایران افزود: ارتقای بهداشت مغز در جامعه به دو منظور انجام می شود؛ اول افراد یاد بگیرند که چگونه توانایی مغزشان را افزایش دهند و دوم افراد جامعه با راههای پیشگیری از کاهش قوای جسمی و ذهنی مغز آشنا شوند و در واقع آگاهی رسانی از ویژگی و توانایی مغز، چگونگی توانمندسازی و جلوگیری از کاهش توانایی مغز از طریق برنامه های این هفته اطلاع رسانی می شود.
جغتایی اکثریت افراد جامعه را مخاطبان این برنامه های آموزشی معرفی کرد و گفت: برنامه های پیش بینی شده برای عموم مردم، به خصوص کودکان، دانش آموزان، دانشجویان و افراد میانسال که در آستانه سالمندی قرار دارند، قابل استفاده خواهد بود.
این استاد دانشگاه با اشاره به یکی از روشهای تقویت توانایی مغز ادامه داد: به عنوان مثال ورزش هدفمند عامل مهمی در افزایش توانایی مغز است و سبب می شود تا فاکتورهای رشد در مغز تولید شوند و این فاکتورها علاوه بر این که در یادگیری و فعالیتهای خلاقانه موثر هستند، موجب رشد و شکل گیری مدارهای جدید و حفظ مدارهای مغزی خواهند شد.
مشاور عالی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی گفت: اهم برنامههای هفته آگاهی از مغز با همکاری سازمان های مختلف از جمله، آموزش و پرورش، شهرداری تهران، سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت، وزارت علوم و سازمان های مردم نهاد اجرا خواهد شد.