فواید خوردن سویا و خواص درمانی آن
سویا
حاوی پروتئین، ایزوفلاون و فیبر بوده که همه این مواد برای سلامتی مفیدند.
پروتئین درون سویا میتواند فوایدی برای بیماری های قلبی، کاهش اثرات
یائسگی،کاهش وزن،ورم مفاصل، عملکرد مغز و بهبود توان در ورزش دارد. سویا
ممکن است بتواند خطر سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان را کاهش
دهد. بعضی از خواص درمانی و فواید سویا شامل:
تاثیر قطعی
تاثیر
بر کلسترول خون: اضافه کردن سویا به هر رژیم غذایی میتواند تاثیراتی بر
سطح کلسترول خون داشته و کمی آنرا کاهش دهد. کاهش سطح کلسترول تا زمانیکه
رژیم ادامه دارد، باقی میماند.
تاثیرات احتمالی
تاثیر بر فشارخون بالا :
سویا میتواند فشارخون را کاهش دهد، با این حال تحقیقات بیشتری برای تعیین میزان سویای لازم برای کاهش فشارخون مورد نیاز است.
تاثیر بر یائسگی :
سویا گرگرفتگی را در زنان یائسه کاهش میدهد.
تاثیر سویا برحساسیت :
معمولا شیر سویا برای کودکان حساس به شیر عادی استفاده میشود.
تاثیر سویا بر سرطان :
سویا میتواند خطر سرطان سینه، پروستات و روده بزرگ (colon) را کاهش دهد.
تاثیر سویا بر دردهای دوره ای پستان :
سویا میتواند بر دردهای دوره ای پستان که با سیکل قاعدگی در ارتباط اند تاثیر داشته و آن را کاهش دهد.
تاثیر سویا بر دیابت نوع 2 :
سویا ممکن است بتواند تاثیرات مفیدی بر سطح قندخون درافراد دیابتی داشته باشد.
سایر مواردی که ممکن است سویا در بهبود آنها نقشی داشته باشد اما هنوز ثابت نشده اند ، شامل :
- بهبود کیفیت ورزش
- سنگ صفرا
- بیماری های قلبی
- التهاب
- کم خونی فقر آهن
- بیماری های کلیوی
- سندرم متابولیک
- آرتروز
- عملکرد بهتر بدن در افراد میان سال
- پیر شدن پوست
- صدمه به نخاع
- کاهش وزن
مضرات سویا و موارد منع مصرف
سویا تقریبا خوراکی مطمئن و بی خطری می باشد و میشود در رژیم غذایی بزرگسالان، کودکان و یا حتی نوزادان استفاده نمود. با این حال:
آلرژی
و حساسیت به سویا معمول بوده و اگر شما به سویا و یا سایر اعضای خانواده
سویا حساسیت دارید، نمیبایست آن را مصرف نمایید. نشانه های حساسیت به سویا
متفاوت بوده و میتواند شامل آب ریزش بینی، التهاب دستگاه گوارش و یا افت
فشار ناگهانی شود.سویا خطر خونریزی را افزایش میدهد و در افرادی که داروهای
رقیق کننده خون مصرف میکنند، یا اختلالات خونریزی دارند میبایست با احتیاط
و کم مصرف شود.سویا ممکن است سطح قندخون را پایین بیاورد پس افراد دیابتی و
یا کسانیکه قندخون پایینی دارند باید با احتیاط آنرا مصرف کنند.افرادیکه
دچارکم خونی، فیبروز کیستیک یا اختلالات تیروئید، معده، روده، سیستم ایمنی و
قلبی دارند، باید با احتیاط مصرف شود.افراد مبتلا به نقرس بهتر است مصرف
سویا را کم و محدود نمایند.