کد خبر: ۱۰۴۸۶۸
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۰ - ۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - 2016April 17
شفا آنلاین>سلامت>مدیریت بدن برای مبتلا نشدن به انواع عفونت ها در دوران قبل از بارداری بسیار مهم است. خصوصا عفونت هایی که احتمال آسیب زدن به جنین را بالا می برند.
به گزارش شفا آنلاین،سارا میرصادقی: وقتی شما تصمیم به بچه دار شدن می گیرید، زندگی تان تغییر می کند. در  واقع این تغییر حاصل یک تصمیم گیری بزرگ در زندگی شما است. پیش از هر چیز می بایست خودتان را برای بارداری آماده کنید. سلامت جسمی شما نخستین مولفه برای یک بارداری سالم است.قبل از بارداری می بایست چند نکته اساسی و علمی را در برنامه ریزی بارداری تان قرار دهید.

 ویزیت قبل از بارداری

متخصصان معتقدند؛ برخی از مکمل ها و داروهای مصرفی در طول بارداری نباید مصرف شوند و برخی از آنها نیز باید قبل از بارداری شروع شوند. چون برخی مکمل ها در چربی های بدن ذخیره شده و تا مدتها باقی می مانند. بنابراین هم شما و هم همسرتان می بایست از نظر مصرف داروها و مکمل هاو نیز مصرف الکل، دارو، سیگار و کنترل وزن و ورزش و نیز برخی بیمارها مثل؛ آبله مرغان، سرخجه، آسم، دیابت و فشار خون مورد بررسی قرار گیرید.

از این رو مصرف فولیک اسید بسیار تعیین کننده است. بر طبق پژوهش های مراکز کنترل و پیشگیری از اختلالات (CDC)، مصرف 400 میلی گرم فولیک اسید در روز حداقل یک ماه قبل از بارداری و در طول سه ماه اول، شانس ابتلا جنین به اختلالات جنینی را در حدود 50 تا 70 درصد کاهش می دهد و از دیگر نقایص تولد نیز جلوگیری می کند.

مصرف نوشیدنی، سیگار و داروها 

برخی مطالعات نشان داده که سیگار کشیدن یا مصرف داروها می تواند منجربه سقط جنین و یا نارسی جنین شده یا کم وزنی هنگام تولد را به همراه داشته باشد. بخاطر داشته باشید مصرف برخی مواد خوراکی اثر ماندگاری در سیستم بدنی شما بگذارد و از طرفی دیگر  اثرات قابل توجهی روی جنین تان داشته باشد.

تحقیقات همچنین نشان می دهد که مصرف تنباکو می تواند روی باروری شما اثر گذاشته و متوقف کردن عادات ناسالم می تواند خیلی سخت باشد. اما هیچ وقت از صحبت کردن با دکتر تان درباره این عادات نترسید. او می تواند با برنامه ریزی برای ترک این عادات به شما کمک کند.

مصرف غذاهای سالم 

سعی کنید حداقل 2 فنجان میوه و 2 و نیم فنجان سبزیجات هر روز مصرف کنید. به علاوه مصرف حبوبات و غذاهایی که کلسیم زیادی دارند مثل شیر، آب پرتقال غنی شده با کلسیم، لبنیات و منابع پروتئینی متنوع مثل لوبیا، دانه های روغنی، آجیل، محصولات سویا، ماکیان و گوشت ها بسیار مفید است.

درباره مصرف کافئین نیز باید گفت؛ توافق کلی روی اینکه دقیقا در طول بارداری چه مقدار مصرف کافئین کافی است وجود ندارد. متخصصان هم عقیده اند که زنان باردار و آنهایی که تلاش برای بارداری دارند باید از مصرف زیاد کافیئن بپرهیزند. کافئین زیاد با خطر سقط جنین ارتباط دارد اما همه مطالعات این موضوع را تأیید نکرد. زنان باردار باید کافئین مصرفی را تا حدود 2 میلی گرم در روز -حدود یک فنجان قهوه- محدود کنند. 

هشدار در مصرف ماهی 

اگر شما عاشق ماهی هستید، ماهی مصرفی خود را نظارت کنید . هرچند ماهی می تواند منبع خوبی از امگا3 باشد که برای مغز کودکتان و رشد چشم ها و پروتئین و ویتامین D بدن او مفید باشد. اما برخی ماهی ها حاوی جیوه است که می تواند بسیار مضر باشد. بیشتر متخصصان معتقدند که دردوران بارداری باید تنها  برخی ماهی ها را مصرف کرد و بهترین رویکرد این است که از ماهی هایی که جیوه زیادی دارند پرهیز شود و یا مصرف انواع  ماهی محدود شود.

مرکز غذا و داروی U.S گزارش کرده که زنان در سن بارداری ماهی هایی مثل؛ کوسه، اره ماهی اسقومری یا ماهی تیل مصرف نکرده و در کل بیشتر از 6 اونس "تن ماهی" در هر هفته مصرف نشود. بنابراین بر طبق گزارش FDA و آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA)  زنان باردار بیشتر از دوبار در هفته ماهی مصرف نکنند. از این رو بهترین انتخاب ها برای زنان باردار در مصرف ماهی ها، شامل؛ شاه ماهی ، ماهی قزل آلا پرورشی، سالمون و ساردین است.

ویزیت دندانپزشکی

وقتی شما برای بارداری آماده می شوید. سلامت دندان هایتان را فراموش نکنید تغییرات هورمونی در دوران بارداری می تواند شما را مستعد بیماری های لثه ای کند سطوح بالای استروژن و پروژسترون می تواند باکتری های موجود در پلاکت های دندان هایتان را فعال کرده و باعث تورم و قرمزی و خونریزی لثه در هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن شود. 

پیشگیری از عفونت ها 

مدیریت بدن برای مبتلا نشدن به انواع عفونت ها در دوران قبل از بارداری بسیار مهم است. خصوصا عفونت هایی که احتمال آسیب زدن به جنین را بالا می برند.

شما باید از غذا های معینی مثل پنیرهای پاستوریزه نشده و دیگر محصولات لبنی پاستوریزه نشده بپرهیزید. گوشت های خام و فراوری شده و مرغ و ماهی های نیم پز می توانند مرکز تجمع انواع باکتری ها شده و در نهایت منجر به سقط جنین  یا نارسی جنین شوند. همچنین می بایست از مصرف آب میوه های باز و پاستوریزه نشده بپرهیزید. این نوع آب میوه ها حاوی باکتری هایی مثل سالمونلا یا ایکولای هستند. همچنین از شستن دست های خود مطمئن شوید خصوصا در هنگام پخت غذا. لازم به ذکر است دمای یخجال بین 35 و 40 درجه فارنهایت یا 3و 4 درجه سلسیوس باشد و دمای فریزرتان نیز زیر صفر رجه فارنهایت یا منفی 18 درجه سلسیوس باشد.

به طور کلی سلامت جسمانی نخستین رکن سلامت بارداری است بخش عمده ای از این مقوله از سلامت مصرف مواد غذایی حاصل می شود هر چقدر زنان بار دار نسبت به بهداشت و تغذیه خود حساس تر باشند کودکان سالمتری نیز خواهند داشت و در نهایت این مادران در زندگی کودک خود الگویی خواهند شد که سبک زندگی سالمی داشته و به رشد کودک خود اهمیت بیشتری می دهد. یادمان باشد که ما عادت غذایی صحیح نداریم ما رفتار تغذیه ای صحیح و سالم داریم. 

ورزش

ورزش کردن بخصوص یوگا، پیاده روی و شنا را فراموش نکنید. این ورزش ها چه قبل و چه بعد از بارداری علاوه بر این که به سلامت جسمانی تان کمک می کنند و توروم بارداری را کاهش می دهند، مانع از ابتلا شما به بیماری های دوران بارداری می شوند در سلامت جسمانی و روانی خود و کودکتان نیز دخیل می باشد.آستان
برچسب ها: سلامت ، جسمی ، بارداری
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: