2)خوردن جگر بخصوص در سه ماهه اول بخاطر داشتن مقدار بالای ویتامین A می تواند مضر باشد.
3)ازمصرف مکمل های حاوی مقادیر زیاد ویتامین A در دوران بارداری باید جدا خودداری گردد بر همین اساس توصیه به مصرف مولتی ویتامین و مکمل های استانداردبارداری می گردد.
4)در دوران بارداری مصرف ماهی بسیار مفید بوده بخصوص اگر از روش های طبخ صحیح استفاده گردد که کالری اضافه محدود گردد (بصورت پخت در فر،کباب کردن،بخارپز)به همین اساس توصیه می شود خانم های که قصد بارداری دارند و یا باردار هستند از خوردن ماهی با مقادیر بالای جیوه خودداری کنند که شامل کوسه ماهی ،نیزه ماهی،شمشیرماهی،ماهی تن می باشد.ماهی های چرب مثل قزل آلا،سالمون و شاه ماهی به حداکثر 2باردرهفته محدود کنید چون حاوی موادسمی دی اکسین می باشد.خوردن ماهی دودی در حاملگی مجاز می باشد.
5)خوردن لبنیات پاستوریزه ویا شیرهای با ماندگاری بالادر حاملگی مجاز می باشد در صورت تمایل به مصرف شیر خام باید آنها را کاملا بجوشانید و از خوردن لبنیات که از شیر خام غیر جوشانده تهیه می شود مثل بستنی ،پنیرمحلی جدا خودداری کنید.
6)کافئین جزء موادی است که در بارداری محدودیت مصرف داردمقادیر بالای کافئین درابتداحاملگی منجر به سقط جنین می گرددودرمراحل بعدی حاملگی منجر به کاهش رشد جنین خواهد شداز مصرف موادغذایی حاوی کافئین مثل قهوه ،شکلات ونوشیدنی های کافئین دار(نوشابه های انرژی زا)به حد 200میلی گرم در روز محدود کنید (معادل سه فنجان قهوه)
7)درمورداستفاده از چای سبز و جوشانده گیاهی در حاملگی تحقیقات کافی انجام نشده لذا توصیه می شوداز مصرف این گونه مواد خودداری گردد.
8)آویشن از موادسقط کننده در مادران باردار می باشد لذا از مصرف آن در حاملگی در مقادیر زیاد خودداری گردد.
9)مصرف گوشت خام خطرانتقال انگل توکسوپلاسما (انگل گربه)مشترک بین حیوان وانسان می باشدرادربرخواهدداشت لذاهنگام طبخ غذای گوشتی(قرمز،سفید)باید بصورت کامل پخته شود تا اثری از گوشت آغشته به خون ویا صورتی رنگ باقی نماند این مطلب در موردغذاهای رستورانی از جمله همبرگروکباب بایدبه دقت مدنظرباشدودرنهایت از خوردن سوسیس وکالباس هم بخاطر اینکه پخت ناکافی وهم بخاطر مواد نگاهدارنده در حاملگی جدا خودداری گردد.
10)اسفناج حاوی مقادیر بالای اسیدفولیک بوده که جهت ساخت سیستم عصبی جنین بخصوص در سه ماهه اول مفید می باشد واز طرف دیگربخاطرکاهش مقادیرهموسیستین آسیب عروقی در دوران بارداری جلوگیری می کند از طرفی مقادیرآهن موجود در اسفناج می توانددرحاملگی مفید باشد ولی جذب آهن منابع گیاهی کمتر از منابع حیوانی(گوشت قرمز)خواهدبود.
11)مصرف توت فرنگی درحاملگی بخاطرداشتن قندفروکتوزبسیارمفید می باشدجذب فروکتوزنسبت به گلوکزکمتراست وازتغییرات ناگهانی قندخون جلوگیری می کندبخصوص دردیابت بارداری هر 8عدد توت فرنگی متوسط معادل یک واحدمیوه خواهدبود.به علاوه توت فرنگی بخاطر مقادیر بالای اسیدفولیک وویتامین سی وامگا3 وویتامین های گروه بی در حاملگی بسیارمفیدبوده وخطرسقط راکاهش می دهد.تنها نکته ای که در رابطه با مصرف توت فرنگی باید مدنظرباشداین است که باید بصورت کامل شستشو شودتاکودوموادشیمیایی که حین کاشت آن مصرف میگردد کاملا پاک وضدعفونی گردد.این بود کلیاتی در موردبایدونبایدهای خوراکی حین بارداری که بصورت خلاصه بیان شد امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.
پزشک آنلاین