کد خبر: ۱۳۶۸۴۳
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۰ - ۱۳ دی ۱۳۹۵ - 2017January 02
افق عملکرد کمیته امداد در سال 95 تقریبا روشن شده و ماه‌های باقی مانده سال تعیین کنندگی خاصی بر عملکرد این نهاد نخواهند داشت.

شفا آنلاین:رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) از برگزاری جشن خودکفایی 100 هزار نفر از مددجویان این نهاد با حضور رئیس جمهور ظرف دو هفته آینده خبر داد.

به گزارش شفا آنلاین، مهندس سید پرویز فتاح در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه به تشریح گزارش 9 ماهه عملکرد این کمیته در سال 95 پرداخت و گفت: افق عملکرد کمیته امداد در سال 95 تقریبا روشن شده و ماه‌های باقی مانده سال تعیین کنندگی خاصی بر عملکرد این نهاد نخواهند داشت.

وی در ادامه تاکید کرد: رویکرد ما همواره شفاف سازی و پاسخ به سوالات مردمی بوده با این تدبیر ابهامی در اذهان عمومی از عملکرد امداد باقی نماند.

فشار بر کمیته امداد در وضعیت رکود اقتصادی کشور

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: زمانی که شرایط اقتصادی کشور در وضعیت رکود و بیکاری باشد حتما فشار به کمیته امداد و میزان مراجعات آن افزایش خواهد یافت.

فتاح در ادامه به سخنرانی شب گذشته رئیس جمهوری اشاره کرد و گفت: در سخنرانی شب گذشته رئیس جمهور نیز دیدم که ابتدا به سوالاتی در خصوص رکود و مسائل اقتصادی، پاسخ دادند و در مجموع به این مسئله بیشتر پرداختند که این نیز نشان دهنده اهمیت مسائل اقتصادی در وضعیت کنونی کشور است.

با کشمکش‌های سیاسی مواجه نیستیم

وی افزود: هر چند سال 95 برای کمیته امداد سال سختی بود اما عبور از سختی‌ها با وفاق ملی که حول کمیته امداد ایجاد شده است بسیاری از مشکلات را آسان می‌کند  به طوریکه خوشبختانه در کشور اختلاف نظری در حوزه کمیته امداد نداریم و مانند برخی از مسائل با کشمکش‌های سیاسی مواجه نیستیم تا جایی که همواره به هر نهاد و دستگاهی که مراجعه کرده‌ایم شاهد کمک و هم افزایی بوده‌ایم. به این ترتیب در موفقیت امداد مجموعه نظام سهیم هستند زیرا در صورت عدم این مشارکت‌ها به توفیقات فعلی دست نمی‌یافتیم.

دولت مخالفتی با افزایش بیشتر بودجه نهادهای حمایتی ندارد

فتاح در ادامه ضمن اشاره به همراهی رسانه، بانک‌ها، مجلس و دولت به تشریح وضعیت منابع کمیته امداد پرداخت و گفت: در حال حاضر همسان با رشد بودجه کلی دولت، بودجه کمیته امداد نیز رشد پیدا کرده است هر چند معتقدیم نیاز است بودجه کمیته امداد و یا سایر سازمان‌های حمایتی بیشتر از بودجه سایر نهادهای کشور رشد پیدا کنند و تجربه نشان داده که دولت با این فرضیه مخالفتی ندارد.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: آنچه در بودجه ریزی اهمیت دارد آن است که بودجه‌ها و منابع با هزینه کردها هم خوانی داشته باشند و به همین دلیل به نظر می‌رسد مجلس باید توجه بیشتری به این همخوانی‌ها داشته باشد و در این زمینه نیز امیدواری وجود دارد.

فتاح افزود: منابع کمیته امداد در سال 95 که متشکل از منابع عمومی، مردمی و مجتمع اقتصادی کمیته امداد بوده تا کنون محقق شده است.

رشد 10 درصدی بودجه کمیته امداد در سال 96

وی ادامه داد: بودجه سال 96 کمیته امداد در برنامه ششم توسعه نسبت به سال گذشته رشد 10 درصدی داشته است.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در ادامه به منابع عمومی این نهاد پرداخت و گفت: در 9 ماهه نخست سالی جاری 71 درصد از منابع تخصیص یافته شده را دریافت کردیم.

فتاح در خصوص منابع مردمی این نهاد نیز تصریح کرد: کمیته امداد وابسته به مردم، جامعه و خیرین بوده است و از محل ذکات، صدقات، انفاقات و ... و همچنین برگزاری مراسماتی چون جشن رمضان، جشن عاطفه‌ها منابع مردمی خود را محقق می‌کند که در 9 ماهه سال جاری 10 درصد بیش از رقم پیش بینی شده منابع مردمی را دریافت کردیم که این پیام خوبی است و نشان می‌دهد که با توجه به وضعیت درآمدی مردم، توجه به نیازمندان در کشور کم رنگ نشده است.

وی ادامه داد: بیشترین رشد منابع مردمی در طرح اکرام صورت گرفته تا جایی که شاهد رشد 20 درصدی این طرح نسبت به 9 ماهه سال 94 بودیم.

صرف درآمدهای مجتمع‌های اقتصادی کمیته امداد در حوزه‌های حمایتی 

رییس کمیته امداد در خصوص فعالیت‌های مجتمع اقتصادی نهاد متبوعش عنوان کرد: فعالیت‌های این مجتمع اقتصادی تعیین کنندگی ندارد اما در 9 ماهه سال جاری به تمامی تعهدات خود عمل کرده و تمامی دریافتی‌های امداد از این محل در حوزه حمایت صرف شده است.

وی در ادامه ضمن بیان آنکه یکی از توفیقات این نهاد اشتغال است و در این زمینه میان دولت و کمیته امداد هماهنگی جدی وجود دارد گفت: با توجه به همکاری بانک مرکزی، تا پایان فروردین ماه حدود 1000 میلیارد تومان منابع قرض الحسنه از بانک‌ها دریافت و به نیازمندانی که تا کنون شناسایی شده‌اند اعطاء خواهد شد.

وی ادامه داد: 80 درصد از منابع اشتغال کمیته امداد از محل منابع بانکی تامین می‌شود و 20 درصد آن نیز از منابع داخلی این نهاد که خوشبختانه بانک مرکزی تا این لحظه تمام منابع تخصیص یافته را پرداخت کرده است. همچنین آنکه منابع کمیته امداد در این زمینه نیز بالغ بر 200 میلیارد تومان بوده که 100 درصد محقق می‌شود.

وی همچنین به سفرهای استانی رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور در سفرهای استانی خود به چهار استان علاوه بر مصوبه تعیین شده بالغ بر 100 میلیارد تومان برای اشتغال زایی مددجویان این مناطق تخصیص داده‌اند.

خودکفایی و خروج 140 هزار خانوار از پوشش کمیته امداد

فتاح در ادامه عنوان کرد: مددجویان کمیته امداد در سال 95 بیش از 100 هزار فقره وام اشتغال از پنج میلیون تا 15 میلیون تومان را دریافت کردنداین در حالیست که تا کنون 140 هزار خانوار به واسطه خودکفایی و عدم نیاز به حمایت کمیته امداد از چرخه حمایت این نهاد خارج شده‌اند.

محدودیتی برای انتشار مدارک و اسناد درآمدها و هزینه‌کرد کمیته امداد نداریم

وی در ادامه به برگزاری مجمع کل کمیته امداد در موعد مقرر در آبان ماه سال جاری اشاره کرد و گفت: مجمع کل کمیته امداد برای بررسی عملکرد سال 94 این نهاد در موعد مقرر در آبان ماه برگزار شد که این نشان دهنده شفافیت عملکرد کمیته امداد در سال 94 است که تمامی مدارک آن قابل ارائه بوده و برای انتشار آن محدودیتی نداریم و این مدارک را محرمانه نمی‌دانیم این در حالیست که در این اسناد تمامی درآمدها و هزینه‌های کمیته امداد در سال 94 به طور دقیق مشخص شده است.

رییس کمیته امداد در ادامه بر چابک سازی‌ها نیز تاکید کرد و گفت: معتقدیم کمیته امداد باید کم هزینه مدیریت و نگهداری شود لذا با توجه به این اعتقاد چابک سازی در امداد یک فرایندی دائمی خواهد بود تا بتوانیم تا حد امکان از هزینه‌های جاری خود کم کنیم.

وی ادامه داد: تا پایان سال جاری بالغ بر 80 میلیارد تومان در اثر همین چابک سازی‌ها در منابع امداد صرفه جویی خواهد شد که 100 درصد آن به سمت جامعه هدف خواهد رفت.

مجلس مبلغ مستمریها را افزایش دهد

رئیس کمیته امداد همچنین در خصوص افزایش مستمری مددجویان نیز گفت: مستمری مددجویان بر اساس قانون باید 50 درصد حداقل حقوق وزارت کار باشد که این مسئله تا کنون محقق نشده این در حالیست که در برنامه بودجه سال 95 قرار بود از محل حذف یارانه سه دهک بالا مبلغی به نیازمندان اعطا شود که این مهم به هر دلیلی محقق نشد اما امیدواریم با توجه به موافقت دولت، مجلس نیز مبلغ مستمری مددجویان نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی را افزایش دهد.

تعداد مددجویان تحت پوشش کمیته امداد برای اولین بار کاهش یافت

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در ادامه از کاهش جامعه تحت پوشش این نهاد برای اولین بار خبر داد و گفت: امسال شاهد کاهش هفت درصدی جامعه هدف کمیته امداد بودیم به طوریکه تعداد مستمری بگیران این نهاد در ابتدای سال 1 میلیون و 720 هزار خانوار بودند که در حال حاضر به 1 میلیون و 610 هزار خانوار رسیده‌اند.

وی تصریح کرد: این مسئله به این معنی نیست که علاقمند نیستیم که افراد نیازمند را تحت پوشش بگیریم بلکه به این معناست که بیشتر علاقمند هستیم تا تحت پوششان خود را خودکفا کنیم زیرا افزایش مستمری بگیران نهادهای حمایتی هنر نیست.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: اگر بخواهیم منطقی عمل کنیم و احساساتی برخورد نکنیم و همچنین منافع نظام را در نظر بگیریم، به نظر می‌رسد که باید هدف خروج و کاهش تحت پوششان کمیته امداد را جدی بگیریم تا بتوانیم هم از منابع مستمری افراد خارج شده در سایر زمینه‌ها استفاده کنیم و هم بتوانیم سایر نیازمندان را به چرخه حمایتی کمیته امداد وارد کنیم که مجلس و دولت نیز در این زمینه با ما هم عقیده است.

فتاح ضمن بیان آنکه بودجه کمیته امداد برای سال جاری 3900 میلیارد تومان در نظر گرفته شده، از افزایش 10 درصدی این رقم برای سال 96 خبر داد.

به گفته فتاح در سال جاری 70 هزار فقره جهیزیه نیز به نوعروسان این نهاد اهداء شده است.

مراجعات نیازمندان به کمیته امداد تابعی از نبض اجتماعی جامعه است

پشت نوبتی دریافت مستمری نداریم

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)در ادامه ضمن بیان آنکه مراجعات نیازمندان به کمیته امداد تابعی از نبض اجتماعی جامعه است گفت: در حال حاضر پشت نوبتی دریافت مستمری در کمیته امداد وجود ندارد این در حالیست که پشت نوبتی دریافت خدمات موردی همچون اهداء جهیزیه و ... داریم.

چرا کمیته امداد در پذیرش مددجو سختگیری می‌کند؟

فتاح همچنین در خصوص ضوابط پذیرش مددجو در کمیته امداد نیز گفت: ضوابط کمیته امداد در زمینه پذیرش مددجو و همچنین خروج از چرخه حمایتی تغییری نکرده با این حال برخی مدعی‌اند که چرا کمیته امداد در پذیرش تحت پوشش سخت گیری می‌کند که باید به آنها متذکر شویم که منابع کمیته امداد نامحدود نیست بلکه محدودیت دارد و ما باید با توجه به منابع خود عمل کنیم.

مسوولان کمیته امداد فرعی ایجاد نکنند

وی در ادامه ضمن اشاره به آنکه عنوان کرده بود که در حال حاضر پشت نوبتی دریافت مستمری در کمیته امداد وجود ندارد گفت: این مسئله به این معنی نیست که در کشور نیازمند نداریم بلکه به آن معناست که آنها به ما مراجعه نمی‌کنند و از راه‌های غیر از کمیته امداد و یا سایر نهادهای حمایتی نیازهای خود را حل می‌کنند. این در حالیست که بارها از مسئولان نظام خواهش کردم که در صورت مواجهه با نیازمندان آنها را به کمیته امداد ارجاع دهند و خود کمیته امداد فرعی راه‌اندازی نکنند زیرا این مسئله نه به نفع خودشان است و نه به نفع نظام که در حال حاضر این هماهنگی‌ها صورت می‌گیرد.

به گفته فتاح، کمترین آمار طلاق در کشور مربوط به جامعه مددجویی کمیته امداد بوده که بخشی از ازدواج‌های صورت گرفته در این نهاد نیز مربوط به ازدواج مجدد زنان سرپرست خانوار است.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در ادامه ضمن بیان آنکه معوقات بانکی کمیته امداد همواره کمتر از 1 درصد است گفت: بیش از 80 الی 85 درصد وام‌های اعطایی کمیته امداد به مددجویان منجر به ایجاد اشتغال برای آنها می‌شود که بسیاری از اشتغال‌های ایجاد شده توسط کمیته امداد منطبق با فرهنگ خانواده‌های آنان است و اکثرا در محور کشاورزی و دامپروری هستند.

علم و غیب نداریم تا از وجود گورخوابهای نصیرآباد مطلع می‌شدیم/مسوولان منطقه موضوع را به کمیته امداد اطلاع نداده بودند

فتاح در ادامه نشست خبری خود به انتشار تصاویر گورخواب‌های گورستان نصیرآباد شهریار پرداخت و گفت: سه ماه گذشته شهریار بودم و خیلی ریز به مسائل و آسیب‌های این منطقه وارد شدیم. با این حال هیچ کس از مسئولان  این منطقه در خصوص گورستان نصیرآباد به ما اطلاعی نداد که از آنها می‌خواهم اگر ما را در این زمینه مطلع کرده‌اند اعلام کنند. با این وجود باید بگوییم ما اطلاعی از این منطقه نداشتیم، علم و غیب هم نداریم و گورخوابی در این گورستان نیز مسئله جدیدی بوده است.

گورخوابهای نصیرآباد در راستای جمع‌آوری معتادان متجاهر به شهریار پناه برده بودند

پوشش خانواده گورخوابها توسط کمیته امداد در صورت لزوم

وی ادامه داد: از ابتدای سال 95 چندین جلسه با مسئولان نظام داشته‌ام و با مسئله آسیب‌ها درگیر بودیم و همواره در زمینه جمع آوری و ساماندهی معتادان هرندی و چند منطقه دیگر در پایتخت بحث شده است و هیچ کس در خصوص این منطقه اطلاعاتی را در اختیار ما نگذاشت. با این وجود باید بگویم افراد حاضر در گورستان نصیرآباد شهریار به علت سخت گیری‌هایی که در چند ماه گذشته در خصوص جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر چند نقطه پایتخت صورت گرفت از همین تهران به شهریار پناه بردند که هیچ کدام بی خانمان نبودند بلکه معتاد متجاهر بودند.

فتاح تاکید کرد: سیاسی کردن موضوعات اجتماعی و حمله به دولت را جفا می‌دانم و این مسائل اصلا به صلاح نظام نیست. با وجود آنکه دولت تا کنون اقدامات بسیاری را برای برطرف کردن آسیب‌های اجتماعی انجام داده اما رسانه‌ها نیز باید در این زمینه با دولت همراه شوند؛ برای این مثال تکدی‌گری آسیب است و برخی از متکدیان تابعیت ایرانی ندارند اما عده‌ای مدعی می‌شوند که چرا کمیته امداد این افراد را تحت پوشش نمی‌گیرد که باید در پاسخ به آنها متذکر شویم که ما مکانی برای نگهداری از این افراد نداریم و نمی‌توانیم از آنها حمایت کنیم.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)در ادامه گفت: پس از انتشار تصاویر گورخواب‌های نصیرآباد مسئولان نظام در هر سطحی کاملا متاثر شده‌اند اما وظیفه کمیته امداد در زمینه معتادان متجاهر تعریف شده و مشخص است به این ترتیب که ما نمی‌توانیم این افراد را تحت پوشش بگیریم اما چنانچه خانواده آنها محتاج باشند حتما از آنها حمایت می‌شود.

فتاح تصریح کرد: تا کنون 30 هزار خانواده به دلیل اعتیاد سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفتند و یک مورد شاهد بیاورید که خانواده‌ای دارای سرپرست معتاد متجاهر بوده و نیازمند است اما کمیته امداد حاضر به پذیرش آنها نشده، به این ترتیب گمان می‌کنم وظیفه خود را در مقابل خانواده‌های این افراد به انجام رساندیم و چنانچه خانواده‌ای دارای سرپرست معتاد باشد نیز در صورت نیازمندی حتما تحت پوشش قرار خواهد گرفت.

با وجود حواشی پیش آمده از رفتن به سفرهای استانی چشم‌پوشی نمی‌کنم

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)در ادامه  در خصوص آنکه برخی سفرهای استانی وی را جریان سازی انتخاباتی می‌دانند گفت: در کمیته امداد وظیفه دارم به استان‌ها و شهرهای محروم بروم و بازدید میدانی داشته باشم زیرا نمی‌توان با یک نسخه مشترک مشکلات نیازمندان سراسر کشور را رفع کرد به این ترتیب از روحیه سفر رفتن خود با وجود حواشی پیش آمده عقب نشینی نمی‌کنم و باید یادآور شوم که من هم در زمان وزارت و هم پیش از آن نیز همین گونه عمل می‌کردم تا جایی که 15 سال از خانه و خانواده خود دور بودم زیرا معتقدم مدیر اجرایی باید میدانی عمل کند.

بابت قصورهای پیش آمده از ملت عذرخواهی می‌کنم

معتادان، زنان آسیب‌دیده و متکدیان را تحت پوشش نمی‌گیریم

وی در ادامه ضمن بیان آنکه سوء استفاده از مسائل اجتماعی و تبدیل کردن آنها به ابزار تسویه حساب‌های سیاسی کار درستی نیست گفت: برخی گمان می‌کنند کمیته امداد مسئول همه آسیب‌هاست در حالی که این تصور نادرست و ما نمی‌توانیم معتاد، زن آسیب دیده و متکدی را پذیرش و از آنها نگهداری کنیم با این حال چنانچه خانواده آنها نیازمند باشند حتما تحت پوشش قرار خواهند گرفت و اگر قصوری در این زمینه کرده‌ایم از ملت ایران عذرخواهی می‌کنم.


راه‌اندازی اورژانس اجتماعی کمیته امداد بررسی می‌شود

فتاح همچنین در خصوص طرح راه اندازی اورژانس اجتماعی در این نهاد اظهار کرد: این طرح ایده جالبی است که باید کاملا مورد بررسی قرار بگیرد با این حال در حال حاضر سامانه اطلاع رسانی مردمی نداریم و همواره یا خود فرد نیازمند به کمیته امداد مراجعه می‌کند و یا رسانه‌ها، امام جمعه‌ها و ... فرد را به ما معرفی می‌کنند، این در حالیست که با راه اندازی اورژانس اجتماعی و ارائه سامانه تلفنی می‌توانیم سریعتر از مشکلات مردمی آگاه شویم با این حال راه اندازی این اورژانس در کمیته امداد تنها یک طرح است که باید مشورت‌های لازم برای اجرا شدن آن صورت گیرد و در این زمینه با بهزیستی نیز مشکلی نداریم.

وی همچنین یادآور شد: در بودجه سال 95، 1000 میلیارد تومان وام اشتغال برای مددجویان کمیته امداد در نظر گرفته شده که این میزان نسبت به سال گذشته کاهش یافته است زیرا مجلس سال گذشته در یک حرکت ضربتی وام ازدواج را به 10 میلیون تومان رساند و متاسفانه با وجود آنکه منابع بانک‌ها محدود است، سهم وام اشتغال مددجویان کمیته امداد و بهزیستی کاهش یافت اما با این حال تا کنون مطابق با بودجه به اهداف خود در این زمینه رسیده‌ایم.

پوشش 3100 خانوار اقلیت‌های مذهبی

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)در پایان ضمن اشاره به آغاز سال نو میلادی با بیان آنکه کمیته امداد برای رفع مشکلات نیازمندان فرامذهبی، فرابومی و فراجناحی عمل می‌کند گفت: در حال حاضر 3100 خانوار از اقلیت‌های مذهبی همچون مسیحیان تحت پوشش کمیته امداد هستند
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: