کد خبر: ۱۳۴۶۵۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۲۵ آذر ۱۳۹۵ - 2016December 15
محققان دریافتند در سال های بعد از درمان، زنانی که دارای روابط اجتماعی قوی ای نیستند احتمال عود مجدد سرطان یا مرگ ناشی از بیماری در این زنان در مقایسه با زنانی که دوستانی داشته و از حمایت اجتماعی برخوردارند بیشتر است.
شفاآنلاین>سلامت>به گفته محققان، «تنهایی» مانع از مدت زمان طولانی بقاء بعد از سرطان سینه می شود.

به گزارش شفاآنلاین، محققان مرکز تحقیق کایزر کالیفرنیا دریافتند در سال های بعد از درمان، زنانی که دارای روابط اجتماعی قوی ای نیستند احتمال عود مجدد سرطان یا مرگ ناشی از بیماری در این زنان در مقایسه با زنانی که دوستانی داشته و از حمایت اجتماعی برخوردارند بیشتر است.

محققان با بررسی داده های حدود ۱۰ هزار بیمار مبتلا به سرطان سینه دریافتند تنهایی با ۴۰ درصد ریسک بیشتر عود سرطان در مقایسه با زنان دارای روابط اجتماعی مرتبط است.

همچنین یافته ها نشان داد این زنان تنها با ۶۰ درصد افزایش ریسک مرگ ناشی از سرطان سینه و ۷۰ درصد افزایش ریسک مرگ به هر علتی روبرو هستند.

به گفته تیم تحقیق، روابط اجتماعی برای سلامت و آرامش عمومی مهم هستند چراکه داشتن روابط اجتماعی دسترسی به کمک واقعی نظیر نیاز به همراه برای رفتن به نزد پزشک یا داشتن کسی برای صحبت کردن در مورد نگرانی ها و دغدغه ها را میسر می سازد.

همچنین داشتن روابط اجتماعی با دیگران به کاهش استرس و افسردگی کمک می کند و از اینرو نتایج بهتری برای سلامت به همراه دارد.

در این مطالعه محققان به بررسی روابط اجتماعی زنان دو سال بعد از تشخیص بیماری شان پرداختند و تاثیر ارتباط آنها با دوستان، همسر، اقوام یا جامعه را بر مدت زنده ماندن شان بررسی کردند.

داده ها مربوط به بیش از ۹۰۰۰ زن بود. بعد از میانیگن ۱۱ سال پیگیری وضعیت این زنان محققان دریافتند بیش از ۱۴۰۰ مورد سرطان مجددا بازگشته بود. همچنین بیش از ۱۵۰۰ زن جان خود را از دست داده بودند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: