شفا آنلاین>سلامت>معاون طرح و برنامه سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه ۴.۶ میلیون ایرانی درگیر دیابت هستند، گفت: پیشگیری مقدم بر درمان است و اقتصاد پیشگیری نقش مهمی در کنترل این بیماری و هزینههای ناشی از آن دارد.
به گزارش شفا آنلاین، فرزاد پیرویان در دومین کنگره کشوری آکادمی اقتصاد سلامت اظهار داشت: هدف نهایی نظام سلامت رسیدن به سلامت عمومی در سطح جامعه است. برای ارزیابی نظام سلامت، به معیار نیاز است و قاعدتاً ما سعی میکنیم به معیارهای بینالمللی رجوع کنیم.
وی افزود: تولید شواهد علمی و بومی در اقتصاد سلامت، قادر به بهبود نظام سلامت کشور است چون ما بعضی جاها ایجاد شواهد میکنیم ولی این شواهد مبتنی بر دیتاها و دادههای اصلی بومی نیست.
معاون طرح و برنامه سازمان غذا و دارو، در مورد اینکه در کدام حوزه نیاز به اصلاح و تغییر نگرش در زمینه اقتصاد سلامت وجود دارد، گفت: به نظر من، سیستمهای کمهزینهتر و کاراتر باید بیشتر در نظام سلامت به کار گرفته شوند، به طور مثال، ما ادعای این را داریم که پیشگیری همیشه مقدم بر درمان است و من فکر میکنم که ما باید در حوزه پیشگیری، بیشتر تمرکز کنیم و مداخلاتی که در حوزه پیشگیری میتواند در درازمدت و تا پایان عمر دستاوردهای بزرگتری داشته باشد را بیشتر حمایت کنیم.
پیرویان با اشاره به اینکه 420 میلیون نفر در کل دنیا درگیر دیابت هستند افزود: 4.6 میلیون نیز در ایران مبتلا به دیابت بوده و تعداد زیادی نیز از این بیماری در خود اطلاع ندارند. همچنین پیشبینی میشود تا سال 4019 این رقم به دو برابر برسد.
وی بیان داشت: دیابت هزینههای زیادی را به همراه دارد، به طوری که دیالیز بیماران دیابتی 200 میلیارد تومان هزینه بیمه سلامت را به همراه دارد، لذا اقتصاد پیشگیرانه نقش بسزایی در این زمینه ایفا میکند.
معاون طرح و برنامه سازمان غذا و دارو ادامه داد: 70
درصد عوامل مؤثر بر سلامت، عوامل اجتماعی تعیینکننده سلامتاند و
بنابراین سواد سلامت و دارویی اهمیت بسزایی را دارد.