بهگزارش شفا آنلاین،سازمان بهداشت جهانی و صندوق کودکان سازمان بین الملل از کاهش 79 درصدی مرگ و میر بیماران مبتلایان به سرخک در سال 2016 نسبت به برهه زمانی 2000 تا 2015 گزارش میدهند و عقیده دارند آمار مرگ 400 کودک نسبت به سالهای گذشته به خصوص اوایل سال 2000 کاهش خوبی داشته و الان با تامین کردن واکسن کشورهای توسعه نیافته و دچار سوء تغذیه میتوان این آمار را به شدت کاهش داد.
سرخک نوعی عفونت سیستم تنفسی است که یک ویروس آر.ان.آ از خانواده پارامیکسوویریده آن را ایجاد میکند. علائم سرخک شامل تب، سرفه، آبریزش بینی و راش پوستی در نقاط مختلف بدن است.
سرخک از طریق تنفس منتقل میشود و بهشدت واگیردار است. در واقع 90٪ افراد فاقد ایمنی که با بیمار مبتلا به سرخک زندگی میکنند این بیماری را از او میگیرند. دوره نهفتگی بهطور میانگین 14 روز است و دو تا چهار روز پیش از آغاز بیماری قابلیت سرایت خود را از دست میدهد.
سرخک در مبتلایانی که سن کمی داشته باشند، نوزادان، کودکان دچار سوءتغذیه و افرادی که سیستم ایمنی بدنشان خوب کار نمیکند، منجر به عوارض جدی از جمله کوری، التهاب مغز یا آنسفالیت، اسهال شدید، عفونت گوش و ذاتالریه میشود. مجموعه این عوارض میتواند منجر به مرگ شوند.
20 میلیون کودک در اثر بیماری سرخک بین سالهای 2000 تا 2015 جان باختند و این در حالیست که با تزریق دو دوز واکسن به راحتی میتوان از این بیماری دوری کرد.
سرخک یک بیماری ویروسی بسیار مسری است که از طریق تماس مستقیم و تنفس در هوای آلوده گسترش مییابد و یکی از علل اصلی مرگ و میر کودکان خردسال در سطح جهان است.
در سال 2015 کشورهای مصر، اتیوپی، آلمان، قرقیزستان و مغولستان بیشتر آمار تلفات را داشتهاند.