به گزارش شفا آنلاین، حسین نظاری، مجری طرح پژوهشی طراحی و تولید آزمایشگاه سیار با اشاره به اینکه طراحی و ساخت آزمایشگاه سیار به دلیل نو بودن ایده از جمله بزرگترین زیرساختهای این فاز از برنامه آزمایشگاههای آموزشی است، گفت: اهمیت آموزش و طیف گسترده مخاطبین در علوم تجربی، دانش زیستشناسی بالاخص دانش سلولهای بنیادی و طب ترمیمی بر همگان مشخص است. منتها با توجه به بعد مسافت در کشور و کمبود امکانات آموزشی در عمده مناطق و شهرهای کشور و نیز محدود بودن توانایی میزبانی پژوهشگاه رویان، آموزشِ در محل رویکردی است که میتواند سبب ایجاد فرصتی مناسب برای معرفی دانشسلولهایبنیادی و طب ترمیمی به فرزندانمان در استان تهران و جایجای کشور باشد.
مجری این طرح پژوهشی با بیان اینکه اهمیت آموزش و طیف گسترده مخاطبین در علوم تجربی، دانش زیستشناسی بالاخص دانش سلولهای بنیادی و طب ترمیمی بر همگان مشخص است، اظهار کرد: رویکرد آموزش در محل پدیدهای است که با توسعه تجارت و رشد روزافزون مراکز و شرکتهای تجاری رونق یافت.
نظاری، جذب افراد مستعد در حوزه زیست بوم را مهم برشمرد و گفت: آشنا کردن دانشآموزان و دانشجویان و تمام علاقهمندان با دانش نوین زیستشناسی و شناسایی و جذب افراد مستعد و علاقهمند جهت پرورش در این شاخه از دانش از جمله اهداف این طرح پژوهشی است که میتوان به آن اشاره کرد.
مجری این طرح پژوهشی در ادامه با بیان این که آزمایشگاههای آموزشی سلولهایبنیادی برای همه این امکان را فراهم میکند تا جوانان بتوانند با علوم زیستشناسی اعم از سلولی، مولکولی و جانوری به صورت کاربردی و عملی آشنا شوند، تصریح کرد: جایگاه دانش فیزیک، شیمی و آمار در زیستشناسی چنان اهمیت یافته است که امروزه در مراکز پژوهشی بزرگ دنیا ارتباط بین این علوم ناگسستنی است، از اینرو پرورش و علاقهمند کردن جوانان به این علوم با مثالهای بومی و کاربردی در گرایش زیستشناسی و پزشکی میتواند راهکار مناسبی برای کاربردی کردن علوم پایه باشد.
این فعال حوزه فناور با اشاره به اینکه آزمایشگاههای آموزشی سلولهایبنیادی برای همه با سادهسازی علم زیستشناسی و ارائه تجهیزات و ادوات آموزشی ساده دانش نوین علوم پایه را در اختیار دانشآموزان و دانشجویان خواهد گذاشت، خاطرنشان کرد: آزمایشگاههای آموزشی سلولهایبنیادی برای همه مکانی جهت کشف استعدادهای نهفته در میان فرزندان این مرز و بوم، مکانی برای تبلور باور «ایرانی میتواند و ایرانی دنیا را تغییر میدهد»، است.
بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری، نخستین آزمایشگاه سیار سلولهای بنیادی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی در تاریخ 19 آبان ماه امسال روبروی محل پژوهشگاه رویان رونمایی خواهد شد.