خرما سرشار از فیبر رژیمی است که از جذب کلسترول از دیواره روده جلوگیری می کند و به عنوان ملین از دیواره موکوسی روده بزرگ در برابر مواد شیمیایی سرطان زا محافظت می کند.
شفا آنلاین>تغذیه>کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، خرما را ماده غذایی با خواص بسیار زیاد و به عنوان محافظی در برابر مواد شیمیایی سرطان زا دانست.به گزارش شفا آنلاین،فاطمه شفیعی کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت:
خرما، علاوه بر مزه بسیار شیرین و شگفت انگیز، یکی از محبوب ترین میوه ها و
منبع سرشاری از کربوهیدرات، فیبر، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد
معدنی است. او ادامه داد: خرما سرشار از فیبر رژیمی است که از جذب
کلسترول از دیواره روده جلوگیری می کند و به عنوان ملین از دیواره موکوسی
روده بزرگ در برابر مواد شیمیایی سرطان زا محافظت می کند. شفیعی اضافه
کرد: این میوه با داشتن ترکیبات فنولیک، پروسیاندین ها، فلانوئیدها،
آنتوسیانین ها، استرول ها و کارتنوئید، دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد
سرطان، ضد میکروب، ضد التهاب، محافظت کننده دستگاه گوارش، کبد و کلیه و
تقویت سیستم ایمنی است. این کارشناس ارشد تغذیه، خرما را منبعی
از آنتی اکسیدان های فلانوئید پلی فنولیک دانست که در اصطلاح "تانن" نامیده
می شود و تانن ها خاصیت ضدعفونی، ضد التهابی و ضد خونریزی دارند. شفیعی
گفت: خرما منبع خوبی از ویتامینA است(149 واحد بین المللی به ازای 100
گرم) که خاصیت آنتی اکسیدان داشته و برای عملکرد بینایی ضروری است؛ همچنین
دارای ترکیبی از فلانوئیدهای مانند بتاکاروتن، لوتئین است، این آنتی
اکسیدان ها سلول ها و بافت های بدن را از اثرات سوء رادیکال های آزاد، حفظ
می کند. او با اشاره به اینکه پتاسیم جزء مهمی از سلول ها و
مایعات بدن است که به تنظیم ضربان قلب و فشارخون کمک می کند و بدن را از
خطرهای حمله قلبی و بیماری های عروقی کرونر قلب حفظ می کند، افزود: خرما
سرشار از پتاسیم است به گونه ای که 100گرم خرما حاوی 696میلی گرم پتاسیم
است.